eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Dolgozók ellenőrzik a vezetékrendszert az FGSZ Földgázszállító Zrt. vecsési üzemében 2017. január 10-én. Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást, mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. A rendkívüli hideg időjárás miatt a napi földgázfogyasztás duplája az éves átlagosnak, körülbelül 87 millió köbmétert fogyaszt az ország.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Közölte a KSH az ipari termelés augusztusi adatait

Gyakorlatilag stagnálás tapasztalható a júliusi számokhoz képest.

Az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal nőtt, mert idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint tavaly. A júliusinál 0,1 százalékkal nagyobb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás augusztusban – erősítette meg szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

A feldolgozóipar termelése 14,9, az energiaiparé 1,8, a csekély súlyú bányászaté 20,9 százalékkal nőtt. A járműgyártás 58,0, az élelmiszeripar termelése 13,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az ipari export volumene 27,7 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A járműgyártás kivitele 67,5, a 15 százalékos súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 28,3 százalékkal bővült.

Az ipar belföldi értékesítése 8,0, a feldolgozóiparé 1,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 25,0 százalékkal nagyobb volt a tavaly augusztusinál. Az összes rendelésállomány augusztus végén 19,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az év első nyolc hónapjában az ipari termelés 6,1 százalékkal nőtt. Az összes értékesítés 60 százalékát adó külpiaci eladások volumene 7,1, a belföldi értékesítésé 8,3 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 07:13
×
×
×
×