eur:
394.1
usd:
363.69
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Dolgozók ellenőrzik a vezetékrendszert az FGSZ Földgázszállító Zrt. vecsési üzemében 2017. január 10-én. Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást, mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. A rendkívüli hideg időjárás miatt a napi földgázfogyasztás duplája az éves átlagosnak, körülbelül 87 millió köbmétert fogyaszt az ország.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Közölte a KSH az ipari termelés augusztusi adatait

Gyakorlatilag stagnálás tapasztalható a júliusi számokhoz képest.

Az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal nőtt, mert idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint tavaly. A júliusinál 0,1 százalékkal nagyobb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás augusztusban – erősítette meg szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

A feldolgozóipar termelése 14,9, az energiaiparé 1,8, a csekély súlyú bányászaté 20,9 százalékkal nőtt. A járműgyártás 58,0, az élelmiszeripar termelése 13,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az ipari export volumene 27,7 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A járműgyártás kivitele 67,5, a 15 százalékos súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 28,3 százalékkal bővült.

Az ipar belföldi értékesítése 8,0, a feldolgozóiparé 1,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 25,0 százalékkal nagyobb volt a tavaly augusztusinál. Az összes rendelésállomány augusztus végén 19,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az év első nyolc hónapjában az ipari termelés 6,1 százalékkal nőtt. Az összes értékesítés 60 százalékát adó külpiaci eladások volumene 7,1, a belföldi értékesítésé 8,3 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×