eur:
388.9
usd:
361.85
bux:
67966.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Javítja és küldi az új energiaszámlákat az MVM

Szeptember második felétől küldi az új rezsicsökkentési szabályok szerinti számlákat az MVM a mikrovállalkozásoknak.

Az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő mikrovállalkozásoknak szeptember második felében érkeznek az új, rezsicsökkentési szabályoknak megfelelő számlák - közölt az MVM. A szolgáltató ezt azzal indokolta, hogy "az informatikai fejlesztés több lépcsőben történik".

Az augusztus 1-től megváltozott helyzet miatt kizárólag a 2022. június 18-án egyetemes szolgáltatótól áramot, illetve földgázt vásárló mikrovállalkozások maradtak jogosultak nem lakossági ügyfélként egyetemes szolgáltatásra.

Ezeknek a mikrovállalkozásoknak felhasználási helyenként 4606 kWh éves kedvezményes villamosenergia- és 54 810 MJ éves kedvezményes földgázmennyiség biztosított.

Ez utóbbi nagyjából 5200 köbméter gáznak felel meg.

Az elmúlt időszakban nem megfelelő tartalommal kiküldött számlákat javítják, az érintett ügyfelek erről tájékoztatást kapnak - közölte az MVM.

A vállalat felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzati bérlakások esetében a helyi önkormányzatok, állami bérlakások és szállóférőhelyek esetében azok üzemeltetői is lakosságként vásárolhatnak áramot. A lakossági jogosultság igénybevételéhez ezeknek az ügyfeleknek nyilatkozatot kell tenniük.

Ugyancsak egyetemes szolgáltatást vehetnek igénybe azok a társasházak is a közös villamosenergia-fogyasztásukra, ahol a lakóépületben az önálló lakások száma azonos vagy alacsonyabb, mint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek száma.

Azoknak a fogyasztóknak, amelyek augusztustól már nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra - nem minősülnek lakossági ügyfélnek, nem mikrovállalkozások, vagy mikrovállalkozások ugyan, de nem egyetemes szolgáltatótól vásárolták az energiát 2022. június 18-án - szintén nyilatkozatot kell tenniük annak érdekében, hogy a végső menedékes intézmény keretében vásárolhassanak áramot és földgázt 2022. december 31-ig.

A végső menedékes intézmény keretében történő energiavásárlás csak akkor lehetséges, ha a nyilatkozatot legkésőbb október 31-ig benyújtják.

A változásokkal kapcsolatos tájékoztatás kérhető az MVM telefonos ügyfélszolgálatán (a 06 20, 06 30, 06 70 vagy 06 1 előhívóval hívható 474 9999 számon, a szokásos nyitvatartási időben), valamint a kizárólag nem lakossági ügyek intézésére fenntartott 06 1 237 7737 számon, hétköznap 8-17 óra, hétvégén 8-12 óra között.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×