eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Friss számok jelentek meg az orosz gazdaság háza tájáról

Romokban az ipari termelés, van viszont fogyasztás, és a munkanélküliség sem nőtt.

Oroszországban éves szinten gyorsult az ipari termelés csökkenése, és lassult a kiskereskedelmi forgalom visszaesése, miközben júniusban stagnált a munkanélküliség.

Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy júniusban az ipari termelés éves szintű visszaesése 1,8 százalékra gyorsult a májusi 1,7 százalék csökkenés után. Elemzők lényegesen nagyobb, 5,3 százalékos visszaeséssel számoltak júniusra.

Az idei első hat hónapban az orosz ipari termelés 2,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Elemzők az idei évre az ipari termelés 6,4 százalékos csökkenésére számítanak, miután egy hónapja 7,0 százalékos esést jósoltak.

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom 9,6 százalékkal csökkent éves szinten, lassabban a májusi 10,1 százalékos eséshez képest, bár a szakértők a visszaesés nagyobb mértékű lassulását, 8,7 százalékos csökkenést vártak.

A június végével záródott idei első fél évben a kiskereskedelmi forgalom 3,4 százalékkal csökkent éves összevetésben.

A statisztikai hivatal azt közölte továbbá, hogy a munkanélküliségi ráta megegyezett a májusi 3,9 százalékkal, ami 1991 óta a legalacsonyabb. Szakértők a ráta emelkedésére, 4,2 százalékra számítottak.

Januárig négy hónapon át 4,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta Oroszországban, majd januárban 4,4 százalékra emelkedett, februárban és márciusban egyaránt 4,1 százalék, áprilisban 4 százalék volt.

A statisztikai hivatal adatai szerint idén júniusban a munkanélküliek száma 2 millió 951 ezer volt, 5 ezerrel kevesebb a májusinál.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×