eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Sassnitz-Mukran, 2016. december 6.Egy munkás az Északi Áramlat (Nord Stream) földgázvezeték új, 1200 kilométer hosszú vezetékpárjának megépítéséhez szükséges elemek egyikében az északkelet-németországi Sassnitz-Mukran kikötőjében 2016. december 6-án. A földgázvezeték új vezetékpárjának megépítéséről 2015 júniusában írt alá szándéknyilatkozatot a szentpétervári gazdasági fórumon az E.On, a Shell, és az ÖMV olajvállaltok, valamint a Gazprom orosz állami gázipari monopólium képviselői. Az évi 55  milliárd köbméteres gázszállítási kapacitásra tervezett vezeték lefektetése a tervek szerint 2017-ben kezdődik meg. (MTI/EPA/Jens Büttner)
Nyitókép: JENS BÜTTNER

Lehet, hogy fel kell télen osztani a gázt Európában?

Ha az oroszok senkinek nem szállítanak, a Nemzetközi Energiaügynökség ügyvezetője szerint sor kerülhet erre.

Közel az idő, hogy porciózni kell a földgázt Európában - írja a Nemzetközi Energiaügynökség jelzése alapján a vg.hu. A jelzésben az is szerepel, hogy fel kell rá készülni, hogy télen Oroszország leállítja a földgázszállítást nyugati irányba.

Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója szerint a tél közeledtével egyre érthetőbb az orosz szándék erre.

Szerinte az európai országok vészintézkedései - példuál a régi szénerőművek újraindítása - indokoltak voltak, arról szóltak, hogy legyen energia egyáltalán télire.

Birol szerint az atomerőművek is menekülőutat jelentenek a gázínségben.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×