eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Engineer hand using tablet with machine real time monitoring system software. Automation robot arm machine in smart factory automotive industrial Industry 4th iot , digital manufacturing operation.
Nyitókép: Zapp2Photo/Getty Images

Javult az ipar teljesítménye

Februárban az ipari termelés volumene 4,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. Januárhoz képest 1,6 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés februárban ötödik hónapja nő miután friss jelentésében a KSH 0,2 százalékponttal 0,1 százalékos növekedésre javította a decemberi mutatót, emellett 0,1 százalékponttal 2,0 százalékosra emelte a januári havi növekedést is.

A KSH szokásosan szűkszavú első becslése szerint februárban a járműgyártás kismértékben csökkent a januári 6,8 százalékos éves emelkedés után, de a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult a növekedéshez. Az előző havi stagnálás után nőtt a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, és továbbra is az ipari átlag feletti mértékben emelkedett az élelmiszer, ital és dohánytermékek gyártása a januári 13,7 százalék után.

A januári 8,9 százalékos féléves rekord ütemű emelkedéssel együtt az év első két hónapjában 6,6 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint a múlt év azonos időszakában.

Az ipari termelés februári részletes adatait április 13-án, jövő szerdán ismerteti a KSH.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×