eur:
393.92
usd:
368.88
bux:
65781.71
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
SPAIN - 2021/03/24: In this photo illustration the Spotify Music app seen displayed on a smartphone screen and a Spotify website displayed on laptop in the background. (Photo Illustration by Thiago PrudĂŞncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: SOPA Images/Getty Images

Íme a Spotify legsikeresebb előadói

Több mint 52 ezren kerestek 10 ezer dollárnál többet tavaly a zenei streaming-szolgáltatónál.

A Spotify összesen 7 milliárd dollárt fizetett ki különböző jogdíjak formájában a zeneipar szereplőinek, 2021-ben. Ennek azonban csak egy kis része jut el közvetlenül az előadókhoz – írja a BBC cikke alapján az Origo.

A Spotify tavalyi 7 milliárd dolláros kifizetése a teljes iparági bevételek 25 százalékát adta. A streaming óriás közlése szerint

  • 52 600 művész volt, aki legalább 10 ezer dollárt (kb. 3 millió 400 ezer forint) kapott, míg
  • a legmagasabb kategóriába (több mint 5 millió dollár) 130-an kerültek.

Konkrét neveket nem közöltek, de azt tudni, kiket hallgattak tavaly a legtöbben:

  • Bad Bunny,
  • Taylor Swift,
  • a BTS,
  • Drake és
  • Justin Bieber

áll elöl.

Az egyes dalok közül a legtöbben

  • Olivia Rodrigo Drivers Licence című számát

streamelték.

A legnépszerűbb szám egy másik nagy szolgáltatótól:

Mindazonáltal a Spotify által kifizetett összegnek csupán egy töredéke jut el a konkrét előadóhoz. Ha például valaki 10 ezer dollárt kap, akkor a kiadói és más egyéb részesedések levonása után a művész(ek) nagyjából 2000 dollárhoz jut(nak) hozzá. A dalszövegírók és a szabadúszó, alkalmi zenészek ennél még kevesebbet keresnek.

A Spotifyra összesen nagyjából 8 millió dalt töltöttek fel tavaly, vagyis minden nap 60 ezer új szám érkezett átlagosan. A Spotify adatközlése alapján egyre többen keresnek 10 ezer dollárnál többet egy évben – a számuk tavaly 10 100 fővel nőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×