eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
MOSCOW, RUSSIA - JULY 18: People dine at a Burger King restaurant at the Metropolis mall on July 18, 2020 in Moscow, Russia. The requirement to wear masks and gloves to combat a spread of the coronavirus (COVID-19) is still in effect in Moscows region. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

A Burger King orosz partnere nem hajlandó bezárni helyi éttermeit

800 éttermet érint az ellenállás: a működés felfüggesztésére irányuló utasítást a bonyolult szerződések miatt nem teljesíti az orosz üzemeltető.

Alekszander Kolobovval, a helyi üzemeltetővel kapcsolatba lépett a Burger King márkát tulajdonló Restaurant Brands az orosz éttermek bezárásával kapcsolatosan, de ugyanúgy, ahogyan a Marks&Spencer, a Burger King is nehéz helyzetben találja magát a szerződések természete miatt.

"Felvettük a kapcsolatot az üzletek üzemeltetőjével, követeltük a Burger King éttermek oroszországi működésének felfüggesztését. Ezt megtagadta" – írta Restaurant Brands International elnöke, David Shear egy, a cég dolgozóinak írt nyilvános levelében.

Shear hozzátette, hogy a helyi Burger King-üzletágat érintő bármilyen változtatáshoz az orosz hatóságok támogatására lenne szükség, és azzal tisztában vannak, hogy erre nem számíthatnak egyhamar.

A Burger King tíz éve van jelen Oroszországban, Kolobovval, az orosz VTB Capitallel és egy ukrán befektetési céggel közös vállalaton keresztül működteti itt éttermet a BBC cikke szerint. A VTB Capital a VTB Bank leányvállalata, Oroszország második legnagyobb pénzintézete.

A Restaurant Brands 15 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik az orosz közös vállalatban, amelynek felszámolása folyamatban van.

A cég leállította az oroszországi ellátási lánc, a működés és a marketing támogatását. Az oroszországi beruházásokra és terjeszkedésre irányuló új pályázatokat is elutasítja.

A Marks&Spencer sem tudja elérni egyelőre, hogy üzletei bezárjanak Oroszországban. Boltjaikat egy török vállalat, a FiBA üzemelteti, amely 1999 óta rendelkezik a kiskereskedelmi termékek kelet-európai értékesítésének jogával. Az M&S felfüggesztette áruszállításait a FiBA-nak, amely 48 oroszországi üzletét üzemelteti.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×