eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: magyarepitok.hu

Friss fényképek a legújabb magyar alagút fúrásáról

Sopron és az osztrák határ között két járatban is dolgoznak fúrógépek az M85-ös nyomvonalán.

Az M85-ös autóút várhatóan 2024 végére éri el az osztrák határt, amikor elkészül a még hiányzó szakasz az országhatárig. Jelenleg a 780 méter hosszú alagutat építik a kivitelezők – erről számolt be a magyarepitok.hu

Február első felében a nagy számú megbetegedés miatti le kellett állítani bal oldali (déli) járat fúrását, itt a fejtés már a 600 méter alagútszelvényhez közeledik. A jobb oldali alagútban sikerült túlhaladni az addig nehézséget okozó kőpadon, így ott is az elvárt fejtési sebességgel halad a fejtés, és elérték a 281 méteres alagútszelvényt.

Előreláthatóan március közepén megkezdődhet az első vészátjáró kivitelezésének előkészítése, ez azért is fontos, mert kizárólag ennek igénybevétele mellett lehet a következő munkafázist beindítani, elsőként az alagút bal járatának első harmadában.

Az alagút túloldalán, az M85 országhatár felé vezető szakaszán és az északnyugati elkerülő úton is folyamatosan dolgoznak. Ezen a részen egyszerre öt épülő hídnál végeznek cölöpözési és ahhoz kapcsolódó munkálatokat.

Az építkezésről képgaléria itt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×