eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma
Sorban állók az elektronikai cikkeket forgalmazó Media Markt áruház pénztárai előtt, ahol visszaadhatják vagy kicserélhetik a karácsonyra ajándékba kapott bontatlan termékeket, valamint levásárolhatják ajándékkártyáikat az ünnepek utáni első nyitvatartáskor a budapesti Árkád bevásárlóközpontban 2019. december 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hetekig kitart a felpörgött vásárlási láz

A megrendeléseket sokan már azelőtt leadták, mielőtt kézhez kapták a többletpénzeket.

Megnőtt a drágább iparcikkek iránti kereslet, a kereskedők szerint a februárban kézhez kapott állami támogatások és a bőséges jövedelemkiáramlás nyomán. A várakozások szerint a karácsony előtti forgalmat meghaladó vásárlási láz kitart az első fél évben - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint már a múlt héten látványosan erősödött a kereslet a több tízezer vagy akár százezer forintos háztartási gépek, otthoni berendezések, számítástechnikai eszközök, mobiltelefonok iránt. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó cégek egyértelműen a több ezer család konyhájára pluszpénzeket eredményező állami támogatásoknak - különösen az szja-visszatérítéseknek - tulajdonítják a tél végi felfutást, és úgy vélik, az még hetekig kitart.

A MediaMarkt forgalma közel ötven százalékkal nőtt február 11. és 17. között az előző év azonos időszakához viszonyítva, amiben a cég szerint az szja-visszatérítésnek volt kulcsszerepe. Az eMAG-Extreme Digitalnál közel harminc százalékkal ugrott meg a háztartási berendezések értékesítése. A cég azt közölte, hogy bár az adóhivatal február 10-én kezdte meg az szja-visszatérítések folyósítását a családosoknak, már február 8-tól érezhetően nőttek az eladásaik, vagyis a megrendeléseket sokan már azelőtt leadták, mielőtt kézhez kapták a többletpénzeket.

A Magyar Nemzet cikke szerint mindkét cégnél jelentősen emelkedett az okostelefonok, háztartási nagygépek - például szárítógépek, mosógépek, hűtőszekrények - forgalma.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×