eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Michael Spindelegger, a Nemzetközi Migrációspolitikai Fejlesztési Központ főigazgatója sajtótájékoztatón ismerteti a Budapesti Migrációs Konferencia eredményeit a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. december 10-én. Szijjártó Péter közölte, hogy Brüsszel újabb őrültségre készül, amellyel gyakorlatilag létrehoznák az ENSZ globális migrációs paktumának európai verzióját.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter: Magyarország önellátó lehet villamosenergia-ellátásban

Ehhez a Paksi Atomerőmű két új reaktora szükséges a miniszter szerint.

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Megjegyezte, az ehhez szükséges feszített tempójú munkálatok menetrendjéről szólnak a tárgyalások az orosz partnerekkel, kedden telefonon Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, szerdán pedig Alekszandr Loksinnal, a Roszatom vezérigazgató-helyettesével, az Atomsztrojekszport elnökével.

Még számos engedély beadására van szükség ahhoz, hogy a beruházás májustól a létesítési fázisba lépjen. Ezek az engedélykérelmek készülnek, hogy a legszigorúbb biztonsági követelmények figyelembevételével épülhessen meg újabb 2400 megawattnyi nukleáris kapacitás Magyarországon - írta Szijjártó Péter.

A külgazdasági miniszter rámutatott arra, hogy miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, addig Magyarország nem szembesül ilyen napi problémákkal, hanem nyugodtan tud dolgozni a hosszútávú terveken.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×