eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Két új vezető a Magyar Bankholdingnál

Pecsenye Roland, a fintech szektor elismert szakembere digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesként, Kutas István pedig kommunikációs vezetőként csatlakozik a bankcsoporthoz.

Október 1-jén csatlakozott Pecsenye Roland a Magyar Bankholding Zrt.-hez. A szakember digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióban fogja segíteni Vinnai Balázs elnöki tanácsadó munkáját.

A Magyar Bankholding közleménye szerint Pecsenye Roland vállalatvezetőként, mentorként és befektetőként több sikeres vállalkozás felvirágoztatásában vett részt az elmúlt másfél évtizedben, illetve jelentős globális tapasztalatokkal rendelkezik a fintech, M&A és befektetés területén. Pályafutása során különféle vezetői pozíciókban irányította olyan elektronikus pénzügyi szolgáltatások területén ismert vállalatok tevékenységeit, mint az IND Group, a Barion, valamint a Finastra (korábban: Misys). A szakember az elmúlt évek során számos európai fintech startupba fektetett be, emellett rendszeresen biztosít tanácsadást és mentorálást ismert inkubációs programok keretében.

Január 1-i hatállyal Kutas István is csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz mint kommunikációs vezető. A bankcsoport kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, ESG-fenntarthatóságért és kommunikációért felelős területét fogja erősíteni. A szakember az elmúlt három évben Magyar Telekom vállalati kommunikációs vezetője volt, ezt megelőzően pedig hét évig a Telenor vállalati kommunikációs és fenntarthatósági igazgatójaként tevékenykedett. Korábban öt évig dolgozott az E.ON több érdekeltségénél, kommunikációs vezetői karrierjét pedig a Béres Gyógyszergyárnál kezdte.

A Magyar Bankholding Zrt. a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójaként jött létre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×