eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Elindult a Balatonnál a főszezon, de még vannak szabad szállás- és munkahelyek

A foglalásokkal óvatosabbak az emberek, az árak is emelkedtek, de már itt az igazi nyár.

A tanév lezárultát követő első hétvégére megteltek a Balatonon az északi part strandjai: a forró napokon áremeléssel is szembesülniük kellett azoknak, akik a magyar tenger partjára mentek hűsölni. Nagy Gaján Nikoletta, a fövenyesi Kalóz Strand Bisztró tulajdonosa az InfoRádióban elmondta: mind az alapanyagárak, mind a munkabérek emelkedtek. A bisztróban a főételek ára 100 forinttal, a folyó bor deciliterje 20 forinttal emelkedett, és a szomszédos árusoknál is kis mértékű áremelést tapasztaltak.

A tónál erős nyári szezonra is számítanak: Nagy Miklós, a Hotel Bon Vino ügyvezető-tulajdonosa szerint a hétvégékkel nincs probléma, a hét közbeni időszakok azonban nehezebben töltődnek. Napközben a melegben szinte embert sem látni a városokban, de este megtelik minden élettel. Nagy Miklós szerint

nehéz most munkaerőt szerezni a tónál,

és tudnak róla, hogy vannak helyek, ahol igen nagy összegeket ígérnek az alkalmazottaknak. Ők inkább azzal segítik munkavállalóikat, hogy nyárra olyan beosztást alakítanak ki számukra, amely mellett lehetséges másodállást vállalni is. Mások akkor, ha nem találnak gyorsan munkaerőt, nagyon nagy ajánlatokat tesznek, ám a bérígéreteket sokszor nem tudják betartani.

Erős nyárra számítanak, bár nem olyan erősre, mint a tavalyi volt, igaz, ez talán nem is baj, mivel így nem olyan nehéz a színvonalat tartani. A szálláshelyek júliusra kezdenek megtelni, az augusztus még szinte üres a Hotel Bon Vinónál, Nagy Miklós szerint ez azért lehet így, mert idén mindenki óvatosabb, rövidebb intervallumokban gondolkodik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×