eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Érkező utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A turizmus nem vár a vakcinára, inkább utazási igazolványt követel

A Turisztikai Világtanács szerint már most újraindulhatnának az utazások, nem lehet követelmény az oltás.

A vakcinák hosszú távon segítenek, de nem lehetnek az utazás követelményei. A nemzetközi utazás már minimális kockázatokkal is újraindulhat a hatékony vizsgálati rendszerek és a robusztus higiéniai protokollok kombinációjával – közölte a Turisztikai Világtanács (WTTC), amely a a nagy nemzetközi iparági szervezetekkel összefogva a nemzetközi utazás azonnali helyreállítását sürgeti, anélkül, hogy az országok megvárnák a védőoltásokat.

Ezzel együtt a WTTC elismeri, hogy a közegészségügy a legfontosabb, és üdvözli a vakcinák érkezését, amelyek hosszú távon jelentős szerepet fognak játszani a vírus elleni küzdelemben és a nemzetközi utazás helyreállításában – írja a Magyar Nemzet.

Az ágazat szereplői négy kulcsfontosságú intézkedést határoztak meg, amelyeket végre kell hajtani a nemzetközi utazás biztonságos helyreállításához:

  • globálisan elismert közös tesztelési rendszer a légi kikötőkben, hogy indulás előtt gyors szűréssel minimálisra csökkentsék a vírusátvitel lehetőségét
  • egységes egészségügyi és higiéniai protokollok
  • egyértelmű kockázatkezelési rendszerek
  • úgynevezett utazási igazolványok

Ezek a digitális utazási okmányok a javaslat szerint a vakcinázással párhuzamosan már működhetnének, úgy, mint például a CommonPass, az AOK Pass és az IATA Travel Pass. Az igazolvánnyal a vakcinázáson még át nem esett utasok tanúsíthatnák, hogy tesztelték őket, és igazoltan nem fertőznek, ezzel a megoldással az iparági szakértők szerint hamarabb újraéledne az ágazat anélkül, hogy szükségtelen korlátozásokat, kötelező karantént kellene alkalmazni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×