INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

digitális jólét program

digitális

fintech

együttműködés

Három témára fókuszál a Digitális Jólét Program és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége megállapodása

Három témára fókuszál a Digitális Jólét Program és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége megállapodása

Infostart / MTI

Jövőbeni együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a pénzügyi digitalizáció, a fintech, valamint az okos települések összhangolt fejlesztése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásából megvalósuló Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöke.

Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője az online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megállapodás három témára fókuszál. A fintech kapcsán kiemelte, hogy a pénzügyi, banki, biztosítási szolgáltatás alapvetően átalakul, a pénzügyi szolgáltatók egyre többet foglalkoznak informatikával és egyre több vállalkozó foglalkozik pénzügyi szolgáltatással. Az okos város, okos falu pedig sok dolgot magában foglal a közlekedéstől az e-ügyintézésig, az EFISZ pedig a korszellemnek megfelelően kívánja kiszolgálni ügyfeleit - tette hozzá.

Azt is megemlítette, hogy napokon belül véget ér a European Digital Innovation Hub előpályáztatása, ez a 2021-2027-es uniós tervezési időszaknak egy olyan meghatározó európai hálózata lesz, amely összekapcsolja a közigazgatás, a tudomány és a vállalkozó szféra szereplőit.

Veres Mihály, az EFISZ elnöke elmondta, a szövetséget azért hozták létre, hogy segítsék a magyar elektronikus fizetési ökoszisztéma fejlesztését, támogassák az ágazat szereplőit, ezen belül nemcsak a pénzügyi- és bankszektort, hanem a digitális szolgáltatási értéklánc minden szereplőjét.

Közös sajtóközleményük szerint a két szervezet egyetért abban, hogy a hazai fintech szektor kulcsterülete az elektronikus fizetés, az elérhető szolgáltatások technológiai színvonala, a fogyasztók védelmének érvényesülése, a nemzetgazdasági hatások jelentősége.

A közös gondolkodás és szakmai együttműködés megalapozása céljából kötött szakmai együttműködés keretében az okos város fejlesztések területén a felek törekednek arra, hogy az EFISZ integrátorként lépjen be azon folyamatokba, ahol az online fizetési platformok szolgáltatása rendszer szinten tud kapcsolódni az adott település digitális megoldásaihoz. A DJP és az EFISZ a szándéknyilatkozatban célként jelölték meg azt is, hogy a közeljövőben elbírálandó European Digital Innovation Hub DJP pályázat sikeressége esetén együttműködnek a fintech vonatkozású kompetenciafejlesztés során.

A három éve alakult és jelenleg 17 tagot számláló EFISZ a Magyarország területén működő készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok civil úton szervezett autonóm érdekközvetítő, érdekegyeztető és érdekképviseleti feladatokat ellátó társadalmi-szakmai szervezete.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018