INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

fintech

2021.04.19. 06:15

Versenyre fel, Z generáció

Három kategóriában hirdet Fintech Design Versenyt a Digitális Jólét Program a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt érdeklődő diákok számára. A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.
2020.09.29. 15:52

Három témára fókuszál a Digitális Jólét Program és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége megállapodása

Jövőbeni együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a pénzügyi digitalizáció, a fintech, valamint az okos települések összhangolt fejlesztése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásából megvalósuló Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöke.
2020.07.14. 17:40

A járvány megspórolta a digitális bankolás népszerűsítését

Jelentősen felgyorsult a magyar pénzügyi rendszer digitalizációja a koronavírus-járvány hatására: az ügyfelek is igénylik, a cégek pedig gyors megtérülést és költségcsökkentést remélnek a befektetésektől. Az MNB tovább ösztönözné és támogatná az ezirányú fejlesztéseket, a következő nagy dobás a teljes online számlanyitás és hiteligénylés széles körű bevezetése lehet.
2020.03.08. 11:16

Már az idén elterjedhet a QR-kódos fizetés itthon

Néhány kivételtől eltekintve döntően az év második felére ígérik a hazai bankok az azonnali fizetési rendszerre épülő új szolgáltatások, fizetési megoldások elindítását - derül ki a Portfolio körképéből. Jön a fizetési kérelem és a QR-kódos fizetési megoldás is a másodlagos azonosítók, így a telefonszámra utalás használata pedig már most is elérhető.
2020.03.06. 21:50

Megint megijesztette az ügyfeleket a Revolut

Újabb, a számlán nyilvántartott összegek eltűnésével kapcsolatos problémáról számoltak be a fintech cég ügyfelei. Ezúttal a tőzsdei kereskedésre alkalmas számlával volt gond. Reggelre azonban elhárították a hibát.
2020.02.24. 14:01

Magyarok által is használt számlák és kártyák miatt figyelmeztet az MNB

A tájékoztatás hiányossága, illetve bizonyos szolgáltatások felárazása miatt. Az MNB támogatja az egyszerűbb, olcsóbb pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tévő fintech innovációkat, de kizárólag akkor, ha azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát.
2019.12.30. 10:38

Elbukott egy magyar fintech cég

Visszavonta egy fintech cég tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank 2020 február végi határidővel, mivel a VirPay nem rendezte tőkehelyzetét, és nem biztosított az ügyfélpénzek korlátozás nélküli rendelkezésre állása. A jegybank kötelezte a társaságot, hogy arányosan fizesse ki a rendelkezésre álló ügyfélpénzeket a jogosult ügyfeleknek. 
2019.11.21. 17:10

Párbeszéd a gazdaságról: itt vannak az új fizetési megoldások

A fintech megoldások alapjaiban alakítják át a pénzügyi szektort, és a piac felügyeletét is változásra kényszerítik - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Szombati Anikó, a jegybank ügyvezető igazgatója és Bilibók Botond, a Hold alapkezelő vezérigazgatója a vendége.
2019.11.20. 15:04

Párbeszéd a gazdaságról: alapvetően változik meg a banki ügyfélélmény

Innovatív megoldások, könnyen elvégezhető banki ügyletek, az ügyfélélmény növelése – ezeknek köszönhetik a sikerüket az úgynevezett fintech cégek - derül ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Szombati Anikó, a jegybank ügyvezető igazgatója és Bilibók Botond, a Hold alapkezelő vezérigazgatója a vendége.
2019.07.28. 08:00

Bejön az új fizetési módszer a magyaroknak

Több százezren lesznek év végére azok, akik bankkártyájukat digitalizálva, mobiltelefonjukkal hajtanak végre érintéses fizetést – mondta az InfoRádióban Lemák Gábor fintech szakértő. Mint mondta, nyár elején ugrott meg azoknak a száma, akik ezt a fizetési formát választják, miután Magyarországon is elérhetővé vált az egyik amerikai óriásvállalat fizetési megoldása.
2018.10.24. 16:31

Párbeszéd a gazdaságról: fontos változások jönnek a banki szolgáltatások terén

Más dimenzióba fogja helyezni a pénzforgalmat Magyarországon, ha megvalósul az azonnali átutalás lehetősége - mondták az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők. Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúráért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere a bankváltás megkönnyítésének fontosságát is hangsúlyozta a Párbeszéd a gazdaságról című magazinban.
2018.08.29. 07:28

Nem bírja el a Duna Paks 2-t – lapszemle

A Magyar Idők szerint a kötcsei polgári piknik fő témája az európai parlamenti választás kampánya és a kulturális kérdések lesznek. Nem fogja elbírni a Duna a paksi atomerőmű bővítését – írja a Népszava. A Világgazdaság azt írja, hogy az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál. Az iskolakezdés miatt a NAV kiemelten ellenőriz egyes boltokat – áll a Magyar Időkben. A Portfolio cikke a legújabb magyar fintech kezdeményezésekről ír. Több pénzintézet is módosított idén a személyi kölcsönök maximálisan igényelhető hitelösszegén – írta a Pénzcentrum.
2018.06.21. 10:40

Párbeszéd a gazdaságról: a Google és a Facebook felborítja a bankpiacot is

Fintech forradalomról még korai lenne beszélni, de a következő években hatalmas kihívás és átalakulás vár a bankokra, a pénzügyi közvetítő szektorra - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorának legutóbbi adásában, amelyben Bilibók Botond, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója, valamint Fáykiss Péter és Gabler Gergely, a Magyar Nemzeti Bank két igazgatója beszélgetett.
2018.04.24. 19:35

Megvan, kik veszélyesek a bankokra

A fintechek, vagyis a pénzügyi fejlesztő cégek nem jelentenek veszélyt a bankokra – hangzott el a jegybank konferenciáján.
2017.10.23. 18:09

Ők tehetik kényelmesebbé pénzügyeinket

Jelenleg még csak 50-60 úgynevezett FinTech, vagyis gyorsan fejlődő pénzügyi újítást kínáló kis cég lehet Magyarországon – közölte az InfoRádióval a GKI Digital üzletágvezetője. Madar Norbert hangsúlyozta, ezek száma és szerep egyre nőhet a következő időszakban.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018