INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

gazdaság

válság

varga mihály

Szikszó, 2020. szeptember 10.Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő-üzemének átadásán Szikszó határában 2020. szeptember 10-én. A beruházás nyolc millliárd forintba került, amelyhez a kormány négy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Varga Mihály: további gazdaságvédelmi intézkedésekre van szükség

Infostart

A fiskális politika célja pedig annak biztosítása, hogy az újabb ösztönző intézkedésekre legyen is költségvetési fedezet.

A kormány a következő hetekben újabb gazdaságvédelmi intézkedésekkel segíti a gazdaság működőképességének megőrzését, a munkahelyek megőrzését és a vállalkozásokat - nyomatékosította Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) éves közgyűlésén a tárca közleménye szerint. A tervezett intézkedések kidolgozásában számítanak a nyáron létrehozott Gazdaságvédelmi Operatív Törzs munkájára is.

A tárcavezető szerint mivel a 2008-asnál jobb állapotban volt a gazdaság, ennek és az időben meghozott az időben meghozott gazdaságvédelmi lépéseknek köszönhető, hogy a magyar gazdaság visszaesése kisebb az uniós átlagnál.

Bár az államadósság az idei évben átmenetileg megemelkedik, jövőre már tovább folytatódhat a mérséklődés

– mondta a miniszter hozzátéve, hogy a lakosság is egyre nagyobb szerephez jut az államadósság finanszírozásában. A fiskális politika célja, hogy a magyar költségvetés a járvány elleni védekezéshez és a gazdaságvédelemhez a jövőben is maradéktalanul biztosítsa a szükséges ösztönzőket - erősítette meg Varga Mihály. A költségvetési hiány idén a tárcavezető szerint a GDP 7-9 százaléka lehet.

A várható új intézkedésekről szólva a miniszter elmondta, továbbra is kulcsfontosságúnak tartják a vállalati beruházások támogatását,

a beruházási kedvet pedig az adókönnyítések folytatásával, a támogatási keretek növelésével, új hitelprogramok bevezetésével és a munkahelymegőrző intézkedésekkel kívánja ösztönözni a kormány.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018