eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy ugrással könnyebb lehet a pályaválasztás - új applikáció segíthet

A Junior Next alkalmazás még abban is segít, hogy ha egy adott pályacél eléréséhez a diákmunkán keresztül vezet az út, akkor elmondja, merre lehet elindulni.

Tízből négy fiatal hagyja ott a felsőoktatást, mert nincs tisztában az elvárásokkal és a karrierlehetőségekkel. Ahhoz, hogy a továbbtanulás útvonala könnyebb terep legyen, az anyagi lehetőségeket, viszonyokat is ismerni kell; akár azon is el kell gondolkodni, hogy valaki felsőoktatásba menjen-e vagy szakmát tanuljon, mennyibe kerül a tanulás időszaka alatt az albérlet, lehet-e dolgozni tanulás mellett.

Ezen kérdések könnyebb megvalósítására fejlesztették le a Junior Next applikációt, ennek segítségével tisztábban lehet látni és inspirálódni lehet, hogy milyen érdeklődési terület mit tartogat - ecsetelte az InfoRádióban Török Réka, az Orientify alapítója, az OTP Junior Next App fejlesztési szakértője.

"Az applikációban videók és rövid információs anyagok vannak, lerövidítik azt az utat, amelyet pályaválasztáskor egyébként nagyon nehéz megtenni a fiataloknak és a szüleiknek is. Sok-sok információt kell beszerezni egy átgondolt pályaválasztáshoz" - mondta még.

Az applikáción

karrierterv

is kitölthető, amely alapján az összetartozó információk tömegét egy platformra helyezve a használó egyszerre kap meg nagyon sok ismeretet a személyes esélyeiről, lehetőségeiről.

Az applikáció segít a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztésében is, majd tanácsot ad abban a kérdésben, hogy mir kell készülni a továbbiakban.

Ha a célok eléréséhez munkát kell vállalni, akkor az applikáció még ebben is segíthet tájékozódni, az elérhető diákmunkák felsorolásával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×