INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

wizz air

váradi józsef

légi közlekedés

repülés

A Wizz Air légitársaság repülőgépére a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. november 21-én.

Május elején kezd újraindulni a Wizz Air

Infostart

Több bázisát is újranyitja a légitársaság – derült ki Váradi József vezérigazgató szavaiból.

Az Aviation Week videokonferenciáján a magyar hátterű légitársaság vezetője konkrét térségek említése nélkül azt mondta, elsősorban a kelet-közép-európai piacon vizsgálódnak, de Nyugat-Európa és a keleti régiók is érdekesek lehetnek a légicég számára az újraindulásnál – tudósított az airportal.hu.

A Wizz Air jelenleg 4-5 gépet közlekedtet, kapacitása 3 százalékát használja (többek között a kínai-magyar légihídon szállítanak egészségügyi felszerelést).

Május elejére az aktív flotta aránya 10 százalékra emelkedik egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig elérheti akár a 30 százalékot is.

Ehhez azonban az is kell, hogy Európában koordinált legyen az országok lépése, mert jelenleg a kontinensen ahány ország, annyiféle megoldás van a járvány kezelésére.

Váradi József úgy vélte, először a fiatal turisták fognak visszatérni a piacra, az idősebb és üzleti utasok lesznek az utolsók. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy minden, már megrendelt gépüket szeretnék átvenni, ezért lépéseket is tettek, igaz, a jelenlegi helyzet korántsem egyszerű.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018