eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Wizz Air légitársaság repülőgépére a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. november 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Május elején kezd újraindulni a Wizz Air

Több bázisát is újranyitja a légitársaság – derült ki Váradi József vezérigazgató szavaiból.

Az Aviation Week videokonferenciáján a magyar hátterű légitársaság vezetője konkrét térségek említése nélkül azt mondta, elsősorban a kelet-közép-európai piacon vizsgálódnak, de Nyugat-Európa és a keleti régiók is érdekesek lehetnek a légicég számára az újraindulásnál – tudósított az airportal.hu.

A Wizz Air jelenleg 4-5 gépet közlekedtet, kapacitása 3 százalékát használja (többek között a kínai-magyar légihídon szállítanak egészségügyi felszerelést).

Május elejére az aktív flotta aránya 10 százalékra emelkedik egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig elérheti akár a 30 százalékot is.

Ehhez azonban az is kell, hogy Európában koordinált legyen az országok lépése, mert jelenleg a kontinensen ahány ország, annyiféle megoldás van a járvány kezelésére.

Váradi József úgy vélte, először a fiatal turisták fognak visszatérni a piacra, az idősebb és üzleti utasok lesznek az utolsók. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy minden, már megrendelt gépüket szeretnék átvenni, ezért lépéseket is tettek, igaz, a jelenlegi helyzet korántsem egyszerű.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×