INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

cig pannónia

aegon

értékesítés

tőzsde

veszteség

bét

A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Meghozta a nagy döntést a CIG

Infostart

Több, mint százezer ügyfelet érintő döntést hoztak, amit egyébként jól fogadott a tőzsde.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) igazgatósága döntött: a vagyonbiztosító magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait átadja az Aegon Biztosítónak - írta a Napi.hu. A lépésre amiatt kényszerült a társaság, hogy egy szövevényes csalási ügy miatt komoly veszteségeket szenvedett, és a felügyelet is a tőkehelyzete rendezésére szólította fel. Mivel a biztosítóban jelentős tulajdoni hányaddal bíró az Opus úgy döntött, nem állja a veszteséget, a CIG és az Opus útjai elváltak egymástól.

A mostani tranzakció több mint 100 ezer darab szerződést tartalmazó, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfólióra terjed ki.

Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban - a felügyeleti jóváhagyást követően - az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást.

A lap szerint a bejelentett állományátadáson túl a vagyonbiztosító menedzsmentje további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

A döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását. Az életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék.

A befektetők jól fogadták a hírt, a biztosító részvénye a nyitás után 8 százalék körüli pluszba került a portál szerint.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018