eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Mindenkit meghallgatnak az iparűzési adóval kapcsolatban

Folytatódnak az egyeztetések a helyi iparűzési adó tervezett átalakításáról, döntés azonban még nincs - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádiónak. A Belügyminisztériumban a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén felvetett javaslatok megvitatására egy külön önkormányzati fórumot hoztak létre.

Folytatjuk az egyeztetéseket az önkormányzatok bevonásával a helyi iparűzési adó átalakításáról, még nincs semmilyen döntés - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádiónak. Megemlítette, hogy követik a sajtóban megjelent vállalkozói érdekképviseleti nyilatkozatokat is.

"A kormánynak mérlegelnie kell, hogyan lehet egyensúlyt találni a versenyképesség javítás, a további gazdasági növekedési, beruházási lendület fenntartása, másrészt az önkormányzati működés biztonságos fenntartása között" - mondta Varga Mihály.

A miniszter megemlítette, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetségével már beszéltek, legutóbb pedig a kistelepülések képviselőit is meghallgatták. A Belügyminisztériumban pedig egy külön önkormányzati egyeztető fórum van arra, hogy ezekről a kérdésekről még beszélni tudjanak az érintett felek.

Fontos számunkra a főváros és a kerületek véleménye is

- tette hozzá a miniszter.

A kormány a jelenleg futó egyeztetések lezárása után tud ezzel a kérdéssel foglalkozni, és dönteni arról, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatait megfogadja-e, és ha igen, akkor azokból melyeket, milyen mértékben, vagy pedig megtartja a jelenleg helyzetet és csak a jövőben gondolkodik azon, hogy a helyi iparűzési adó átalakításához hozzányúljon - mondta Varga Mihály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×