eur:
393.49
usd:
367.82
bux:
67211.28
2024. április 26. péntek Ervin
Steve Wozniak, az Apple amerikai számítástechnikai óriáscég társalapítója a CIB Bank Novathon 2019 konferenciáján a budapesti Kongresszusi Központban 2019. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A pénzügyek jövőjéről beszélt az Apple társalapítója Budapesten

A jövő pénzügyi szolgáltatásainak alapjait a digitális fejlesztések jelentik, ám a fejlesztések központjában továbbra is az emberek állnak - hangsúlyozta Steve Wozniak, az Apple társalapítója a CIB Bank és az Intesa Sanpaolo közös, regionális, Novathon 2019 elnevezésű konferenciáján szerdán.

Soha nem technológiákban, hanem jó termékekben gondolkodnak. Ma gyors és kényelmes pénzügyi szolgáltatásokra vágynak az emberek. Azok a szolgáltatók lesznek sikeresek és nyereségesek, amelyek ezt - bármilyen technológiával - biztosítani tudják - emelte ki Steve Wozniak a CIB Bank közleménye szerint. Az Apple társalapítója úgy vlte, ma a digitális megoldások képesek ezt nyújtani.

Víziója szerint a pénzügyi tranzakciók nagy része mobilplatformon zajlik majd, a pénzügyi szolgáltatások mögött pedig egyre inkább ott lesznek a mobil- és felhőmegoldások vagy épp a mesterséges intelligencia, melyek nem változtatják meg az ügyfelek igényeit, csak reagálnak azokra.

Maurice Lisi, az Intesa Sanpaolo digitális csatornákért és adatbázis-alapú megoldásokért felelős vezetője előadásában kifejtette: most 120 százalékkal több forrás áll a fintech szolgáltatók rendelkezésére, mint egy évvel ezelőtt. A digitális átalakulás stratégiájának tervezése során az embernek és az ügyfélnek kell a központban maradnia - hangsúlyozta.

"Hosszú távú célunk, hogy a tranzakciók döntő többsége percek alatt teljesüljön, és papírmentes legyen. Ezt a felhasználói élményt igénylik az ügyfelek, és az alapján választanak, kitől kapják meg. A fintech szolgáltatások a bankok partnerei lehetnek a jövőben" - mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint.

A közlemény kitér arra is, hogy a Novathon szervezői a karbonsemlegességet is szem előtt tartották, a CIB Bank több mint 500 őshonos gyümölcsfa ültetésével kompenzálja a szükségszerű ökológiai lábnyomot. A fákat iskolakertekben ültetik majd el a GreenDependent Egyesület segítségével - írták.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×