eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
Roncsdarab a helyszínen, az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután az előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737 MAX 8 típusú gépe. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Mulugeta Ayene

Már csak a hatósági engedélyekre várnak a Boeingnél

Mintegy húsz százalékkal csökkent a Boeing üzemi eredménye az első negyedévben. Az adatokról szóló jelentés kapcsán számoltak be a szerencsétlenségek miatt földre parancsolt Boeing 737 MAX-okkal kapcsolatos fejleményekről.

A 737 MAX-okkal kapcsolatban a gyártó azt közölte, hogy az elmúlt időszakban 135 tesztrepülést hajtottak végre, befejezték a típus repülésirányító szoftverének módosítását, most a hatóságok jóváhagyására várnak.

Az etióp légitársaság ET 302-es járatának március 10-i lezuhanása a Boeing 737 MAX típus második katasztrófája volt fél éven belül. Tavaly októberben az indonéziai Lion Air légitársaság JT 610-es járatán közlekedő gép csapódott a tengerbe, 14 perccel a felszállást követően, 189 ember halálát okozva.

Az etióp gép katasztrófája után földre parancsolták a géptípust. A gondot a gép egyik szoftvere, az átesésvédelmi rendszer okozhatta, az volt a kérdés, hogy az átesésgátló (MCAS) miért kapcsolódott be újra, miután a pilóták a gép orrának előre dőlése miatt a vészhelyzeti eljárásnak megfelelően kikapcsolták.

Az ügy miatt a Boeing módosítani fogja az év elején készített, a teljes éves eredményre vonatkozó várakozásait, mivel azokat még a 737 MAX-ok földre parancsolása előtt készítették. A január 30-án kiadott, 2019-re vonatkozó előrejelzésében a Boeing 109,5-111,5 milliárd dollár közötti árbevétellel és 21,90-22,10 dollár közötti egy részvényre eső adózott eredménnyel számolt.

A 2019 első negyedévi üzleti eredmények azt mutatják, hogy a társaság bevételei 2 százalékkal 22,9 milliárd dollárra, az üzemi eredmény 21 százalékkal 1,9 milliárd dollárra, az adózott eredmény pedig 13 százalékkal 2,1 milliárd dollárra csökkent.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×