INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

minimálbér

magyar idők

garantált bérminimum

Kiderült, mekkora lehet jövőre a minimálbér

Kiderült, mekkora lehet jövőre a minimálbér

Infostart

A Magyar Idők értesülése szerint a garantált bérminimum összege várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat.

A lap úgy tudja, hogy a napokban ül össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, mivel a kormány továbbra is bízik a szakszervezetek és a munkaadók megállapodásában, habár a korábbi egyeztetéseken érdemben nem közeledtek az álláspontok.

Amennyiben nem születik egyezség, a kormány várhatóan legalább 150 ezer és legalább 200 ezer forintban határozza meg a két összeget

- írja a Magyar Idők.

Az idén a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180500 ezer forint. A Porfolio gazdasági hírportál elemzésében emlékeztet arra, hogy ezek az összegek és így a minimálbéremelés mértéke (8,7%) is nagyon hasonlóak ahhoz, mint amelyek már szeptember végén megjelentek értesülésként a sajtóban.

A Portfolio emlékeztet arra, hogy a jövőre legalább 11 százalékkal emelendő garantált bérminimum ugyan magasabb annál a 8 százaléknál, mint amit a munkaadók a legutolsó tárgyalási fordulón elfogadhatónak ítéltek, viszont a 8,5 százalékos minimálbér-emelés a vállalati érdekképviseletek szintén 8%-os javaslatához áll közelebb. A nettó minimálbér a jövőre esélyes emeléssel elérné a 100 ezer forintot, a bérminimum nettó összege pedig 133-135 ezer forintra nőne.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018