eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Felhők gyülekezhetnek az Apple egén

Úgymond arculati okokból titkolózásba kezdhet az informatikai termékóriás, amely úgy tűnik, hiába lett augusztusban a világ első egy milliárd dollár piaci értékű vállalata.

Augusztusban történelmet írt az Apple, az világ első ezer milliárd dolláros vállalata lett. Pár hónappal később "világhatalmi pozíciója" máris veszélyben van. Ennek egyik oka a cég tőzsdei zuhanása, a másik a Microsoft eközben történt sokkal lassabb esése, így 814 milliárd dollár közelében csaknem összeér a két cég értéke - derül ki a Portfolio.hu cikkéből.

A tőzsdei jegyzés tehát újra az élre repítheti a szoftvergyártót az iPhone gazdájával szemben.

Közben Donald Trump amerikai elnök azt tervezi, vámot vet ki a Kínából importált laptopokra és mobilokra.

Az Apple-t övező negatív hangulathoz az is hozzájárulhat, hogy a cég bejelentette, nem publikálja többé az iPhone, az iPad és a Macintosh értékesítési volumenre vonatkozó adatait,

mondván, már nem ezek mutatják meg legjobban a cég teljesítményét. Ismert, az iPhone-eladások emelkedése szinte teljesen leállt, és a befektetők aligha örülnek majd annak, hogy egy lassuló vállalat titkolózásba is kezd.

A Microsoft növekedése ezzel párhuzamosan stabilnak látszik a portál cikke szerint - elsősorban a felhőszolgáltatásoknak köszönhetően, ami az egyéb termékek eladásában támadt problémákra adott megfelelő válasz volt.

Sokáig egyébként az Amazon is versenyben volt az ezer milliárd dolláros cég címért,

de egyre távolabb kerül tőle, hétfőn 773 milliárd dolláron zárta a kereskedést az internetes kereskedelmi óriás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×