eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Munkástanácsok: 13 és 15 százalékos béremelés kell

Reális esély mutatkozik arra, hogy jövő évben 13 százalékkal növekedjen a minimálbér - közölte a Munkástanácsok elnöke. Palkovics Imre szerint a béren kívüli juttatások rendszerét úgy lehet csak átalakítani, hogy azzal ne veszítsenek a keresők.

Megfogalmazta a maga igényét a minimálbér-tárgyalásokon a szakszervezeti oldal, azon belül is a Munkástanácsok Országok Szövetsége követelései voltak a legmarkánsabbak a szervezet vezetője, Palkovics Imre szerint.

"13 százalékos emelést javasoltunk a minimálbér, 15-öt a garantált bérminimum esetében"

- szögezte le az InfoRádiónak Palkovics. Szerinte

"van realitása" annak, hogy valóban ennyi legyen az emelés jövőre, "a gazdaság helyzete és a vállalatok fundamentuma is" lehetővé tenné,

tette hozzá. Úgy vélte, nemcsak nyugati, de V4-es viszonylatban is van már lemaradásunk ezen keresetkategóriában.

"Ha ezek a különbségek fennmaradnak, a magyar gazdaság, a magyar munkaerőpiac képzett, mobilis, alkalmas munkaerőtől fog megválni, mert elmennek - figyelmeztet a szakszervezeti vezető.

A béren kívüli juttatások alakulását vizsgálva kifejtette, cafeteriával eddig is csak a munkavállalók fele-harmada élhetett, ám fontos volna, hogy az eddigi érintettek az átrendezés után ne vigyenek haza kevesebbet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×