eur:
393.53
usd:
369.26
bux:
65609.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Színellenőrzéshez használatos színmezők a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben, a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Még változhat a cafeteria, reménykedhetnek a dolgozók

Elképzelhető, hogy rövidesen módosulnak a cafeteria-szabályok - közölte az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László a kormánnyal és a munkáltatókkal folytatott bértárgyalásról elmondta: nem kizárt, hogy a bértárgyalások idején a munkavállalók számára kedvező forgatókönyv szerint változzon a szabályozás.

A bértárgyalásokon a 2018-as gazdasági folyamatok értékelése volt napirenden, valamint áttekintették a többéves bérmegállapodás hatásait az idei évre. Azt állapították meg, hogy hasznos volt a megállapodás – mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Kordás László kifejtette: pozitív, hogy csökkent a bérkülönbség annak köszönhetően, hogy ilyen magas minimálbér és garantált bérminimum emelés történt. Szintén pozitívum, hogy ez kiszámíthatóságot adott. Jó lenne a következő évekre is többéves megállapodást kötni – tette hozzá.

A tárgyalásokon a járulékcsökkentés igénye a munkáltatói oldal részéről hangzott el, míg a munkavállalók azt szeretnék, hogy

tisztán lehessen látni a cafeteria szabályok ügyében, mielőtt a bértárgyalások elkezdődnének.

Sok a várakozás, hogy az elfogadott adószabályok módosulhatnak, és kedvezőbb feltételek is kialakulhatnak – közölte

Az államtitkár azzal biztatta a szakszervezeteket, hogy

a hajó még nem ment el, lehet változás a cafeteriában

– emelte ki. Mint ismert, a nyáron elfogadott adócsomag szerint jövő évtől a munkáltató által adott juttatások közül csak a SZÉP-kártya három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak, miközben több támogatás adómentessége megszűnne.

Kordás László hangsúlyozta: szeretnék felgyorsítani a folyamatot, ezért még november előtt, várhatóan két hét múlva ismét konzultálhatnak a felek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×