INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

cafeteria

bértárgyalás

magyar szakszervezeti szövetség

kordás lászló

Budapest, 2012. január 27. Színellenőrzéshez használatos színmezők a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben, a Pénzjegynyomdában.  MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Még változhat a cafeteria, reménykedhetnek a dolgozók

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Elképzelhető, hogy rövidesen módosulnak a cafeteria-szabályok - közölte az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László a kormánnyal és a munkáltatókkal folytatott bértárgyalásról elmondta: nem kizárt, hogy a bértárgyalások idején a munkavállalók számára kedvező forgatókönyv szerint változzon a szabályozás.

A bértárgyalásokon a 2018-as gazdasági folyamatok értékelése volt napirenden, valamint áttekintették a többéves bérmegállapodás hatásait az idei évre. Azt állapították meg, hogy hasznos volt a megállapodás – mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Kordás László kifejtette: pozitív, hogy csökkent a bérkülönbség annak köszönhetően, hogy ilyen magas minimálbér és garantált bérminimum emelés történt. Szintén pozitívum, hogy ez kiszámíthatóságot adott. Jó lenne a következő évekre is többéves megállapodást kötni – tette hozzá.

A tárgyalásokon a járulékcsökkentés igénye a munkáltatói oldal részéről hangzott el, míg a munkavállalók azt szeretnék, hogy

tisztán lehessen látni a cafeteria szabályok ügyében, mielőtt a bértárgyalások elkezdődnének.

Sok a várakozás, hogy az elfogadott adószabályok módosulhatnak, és kedvezőbb feltételek is kialakulhatnak – közölte

Az államtitkár azzal biztatta a szakszervezeteket, hogy

a hajó még nem ment el, lehet változás a cafeteriában

– emelte ki. Mint ismert, a nyáron elfogadott adócsomag szerint jövő évtől a munkáltató által adott juttatások közül csak a SZÉP-kártya három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak, miközben több támogatás adómentessége megszűnne.

Kordás László hangsúlyozta: szeretnék felgyorsítani a folyamatot, ezért még november előtt, várhatóan két hét múlva ismét konzultálhatnak a felek.

Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Kapcsolódó hang

Kordás László
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018