eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla
Az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz márkájú, Reform 500 LE típusú autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatója a cég új oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének megnyitóján Debrecenben 2017. december 14-én.
Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Novemberben forgalomba állhatnak a debreceni Mercedes-buszok

Megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) Debrecenben gyártott Mercedes-autóbusza, a járművek így már november közepén forgalomba állhatnak a hajdúsági megyeszékhelyen.

Az engedéllyel elindulhat a sorozatgyártás, novemberre pedig várhatóan elővárosi közlekedésre tervezett busz prototípusa is elkészül - közölte a gyártó.

A tavaly decemberben bemutatott Mercedes-Benz Reform 500 LE városi autóbusz a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak is megfelel. A Mercedes-Benz alvázra tervezett, de jelentős magyar hozzáadott értéket tartalmazó járműveket az ITK Holding Zrt. saját fejlesztésű fedélzeti eszközeivel szerelték föl. A tervezésben részt vevő eCon Engineering mérnökiroda vezetője a közlemény szerint kiemelte, hogy a buszok a szilárdsági vizsgálatok eredményei alapján magas összeszerelési minőségben készülnek.

A Mercedes-Benz Reform 500 LE buszt az Inter Traction Electrics Kft. anyavállalata, az ITK Holding a német Daimler magyarországi leányvállalatával, az EvoBus Hungária Kft.-vel fejlesztette ki. A budapesti székhelyű, ITK Holding Zrt. többségi tulajdonosa július óta a Mol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×