eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Újvidéken, a szerbiai Vojvodjanska Banka (Voban) székházában tartott sajtótájékoztatón 2017. december 11-én. Az OTP leánybankja, az OTP Banka Srbija december elsején zárta le a Voban megvásárlását.
Nyitókép: Rosta Tibor

Csányi Sándor: az OTP eredménye elérheti az egymilliárd eurót

Annyi bizonyos, hogy a kamatok nem fognak az alacsony szinteken maradni - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Budapesti Értéktőzsde konferenciáján.

Az idén már harmadszor megrendezett középvállalati csúcstalálkozón a vállalkozásokat rangsoroló BÉT 50 elnevezésű kiadványt is bemutatták. Az eseményt a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Végh Richárd nyitotta meg. Elmondta kihívásokkal teli időket élnek a cégek, hiszen a digitalizáció és a munkaerőhiány hatásai egyszerre jelentkeznek. Végh Richárd szerint a budapesti börze legnagyobb kibocsátója, az OTP ösztönző példája lehet a növekvő vállalatoknak.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédét a bank korai szakaszára visszatekintve kezdte. Elmondta: 1993-94-ben mindenki elzárkózott attól, hogy az OTP tőzsdére menjen. Ma mégis 10 milliárd dollárt ér a kezdeti 300 milliós cégérték után.

Kifejtette: biztosat egyelőre az árfolyam alakulása miatt nem lehet mondani, de

történelmi jelentőségű lehet az OTP csoport 2018-as eredménye,

amely eléri az egymilliárd eurót, vagy nagyon közel lesz hozzá. Ennél biztosabbat azért nem lehet mondani, mert nem tudni, hogyan alakul majd az euró árfolyama.

Csányi Sándor a finanszírozásáról szólva kiegészítette: ma Magyarországon az európai átlagnak megfelelők a vállalatok hitelezési lehetőségei. A bank vezetője arról is említést tett, hogy sokan beszélnek a digitalizációról, de az OTP kézzelfoghatóan cselekszik is, mintegy száz projektet már megvalósítottak, és januártól újabb, a folyamatokat gyorsító digitális megoldást vezetnek be.

A bankvezér arra számít, hogy az OTP-csoport esetében a jövőben tovább nő az akvirált pénzintézetek súlya csoportszinten, vagyis a külföldi leányvállalatok hozzájárulása a bankcsoport profitjához nőni fog.

Az elnök-vezérigazgató végül a kamatkörnyezetről elmondta: a kamatpálya nem kiszámítható, de annyi bizonyos, hogy a kamatok nem fognak az alacsony szinteken maradni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×