eur:
392.88
usd:
366.67
bux:
66311.89
2024. április 25. csütörtök Márk
Balaton, 1999 július 10. A balatoni nyár. Balatonon júliusban vette kezdetét a főszezon. A képen: a Badacsony hegység. Mti Fotó: H. Szabó Sándor
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Elszabadultak az ingatlanárak a Balatonnál

Luxuscikké vált a nyaraló a magyar tengernél. Az ingatlanárak az egekbe szöktek, igaz, ezzel párhuzamosan tudatosabbá is váltak a vásárlók. Manapság nem nagyon vesz senki hirtelen felindulásból vízparti ingatlant.

Évekkel ezelőtt rengetegen vásároltak a Balatonon nyaralót, mert jó befektetésnek tűnt, de rá kellett jönniük, hogy csupán szezonális bevételi forrás. Mára sokat változott a helyzet, a Balaton és környéke télen is élményeket kínál, így egész évben kihasználhatóak a tóparti házak.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja, hogy megfontoltabbakká váltak az emberek, jobban átgondolják a nyaralóvásárlást, nem mindegy milyen az eladásra kínált ingatlan.

Főként a partközeli vagy szép panorámával rendelkező ingatlanokba fektetnek a vevők.

Az is gyakori, hogy a tótól nagyobb távolságra, olyan panorámás helyeken húznak fel nyaralókat, ami még nincsen bevonva építési területre, tehát külterület. Ezek is népszerűek, mert viszonylag kevesebb pénzért lehet, jó adottságú nyaralóra szert tenni – fogalmazott.

A szakértő szerint ugyanakkor

a frekventált helyeken előfordul, hogy irreálisan magasak az árak, tulajdonképpen megfizethetetlenek.

Budapestet megszégyenítő árakat láthatunk a Balatonnál, elég csak Balatonalmádiban vagy egyéb közkedvelt helyen körülnézni, ahol sokan nyaralnak. Nem túlzás kijelenteni, hogy luxuscikké vált a balatoni nyaraló – tette hozzá Gadanecz Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×