INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

balaton

nyaraló

ingatlanár

Balaton, 1999 július 10. A balatoni nyár. Balatonon júliusban vette kezdetét a főszezon. A képen: a Badacsony hegység. Mti Fotó: H. Szabó Sándor

Elszabadultak az ingatlanárak a Balatonnál

Infostart

Luxuscikké vált a nyaraló a magyar tengernél. Az ingatlanárak az egekbe szöktek, igaz, ezzel párhuzamosan tudatosabbá is váltak a vásárlók. Manapság nem nagyon vesz senki hirtelen felindulásból vízparti ingatlant.

Évekkel ezelőtt rengetegen vásároltak a Balatonon nyaralót, mert jó befektetésnek tűnt, de rá kellett jönniük, hogy csupán szezonális bevételi forrás. Mára sokat változott a helyzet, a Balaton és környéke télen is élményeket kínál, így egész évben kihasználhatóak a tóparti házak.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja, hogy megfontoltabbakká váltak az emberek, jobban átgondolják a nyaralóvásárlást, nem mindegy milyen az eladásra kínált ingatlan.

Főként a partközeli vagy szép panorámával rendelkező ingatlanokba fektetnek a vevők.

Az is gyakori, hogy a tótól nagyobb távolságra, olyan panorámás helyeken húznak fel nyaralókat, ami még nincsen bevonva építési területre, tehát külterület. Ezek is népszerűek, mert viszonylag kevesebb pénzért lehet, jó adottságú nyaralóra szert tenni – fogalmazott.

A szakértő szerint ugyanakkor

a frekventált helyeken előfordul, hogy irreálisan magasak az árak, tulajdonképpen megfizethetetlenek.

Budapestet megszégyenítő árakat láthatunk a Balatonnál, elég csak Balatonalmádiban vagy egyéb közkedvelt helyen körülnézni, ahol sokan nyaralnak. Nem túlzás kijelenteni, hogy luxuscikké vált a balatoni nyaraló – tette hozzá Gadanecz Zoltán.

Nyitókép: H. Szabó Sándor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018