INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

smart city

salgótarján

ingatlanár

Napelemek a Solar Markt Kft. naperőművének telephelyén, amelyeket Áder János köztársasági elnök adott át a Vas megyei Csepregen 2018. május 23-án. Magyarországon a tervezett energetikai beruházások megvalósításával a megtermelt elektromos áram 90 százalékát szén-dioxid-mentesen állítják majd elő 2030-ra.

Kifizetődő, ha okos egy város

A Smart City megoldások akár 30 százalékkal megdobhatják az ingatlanárakat egy-egy településen.

Salgótarján és Paks polgármestere június elején kötött megállapodást arról, hogy okos várossá formálja az irányítása alatt működő várost.

Olyan beruházásokról, projektekről van szó, amelyek egyebek között környezettudatossá és energiatakarékossá teszik a települést.

Az okos város jellemzője például, hogy akár a közintézményekben, akár az egész városban összehangoltan irányítják a közszolgáltatásokat, az energiahálózatot, a víz- és csatornarendszert, a hulladékgazdálkodást vagy a tömegközlekedést. Környezettudatos és energiatakarékos lehet a napenergia hasznosítását akár központilag, számítógép-vezérléssel megoldó fejlesztés. Ez a magyarországi városok esetében inkább a távoli jövő fejlesztése - mondta az InfoRádiónak az OTP Ingatlanpont kelet-magyaországi regionális vezetője.

A közelebbi jövő Smart City megoldásai közé tartozhat itthon a közintézmények, Salgótarjánban például iskolák, egészségügyi intézmények költséghatékony működtetése.

Magyarországon Salgótarjánban a legalacsonyabbak az ingatlanárak, de ha a város Smart City projektekbe invesztál, az akár 20-30 százalékos áremelkedést is hozhat az ingatlanpiacon - tette hozzá Nagy Péter.

Nyitókép: Krizsán Csaba

Kapcsolódó hang

A Smart City megdobja az ingatlanárakat
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018