eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterjelölt érkezik kinevezés előtti meghallgatására az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésére az Országgyűlés Irodaházában 2018. május 14-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot

Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot, melynek a következő üléstől kezdve Varga Mihály pénzügyminiszter mellett a kormányzat részéről az innovációs és technológiai miniszter is tagja - ezt maga az érintett tárcavezető jelentette be az InfoRádió kérdésére. Palkovics László az új minisztérium céljairól beszélt.

Technológiai forradalom zajlik a világban, és az ehhez való alkalmazkodásra fel kell készíteni az adott közösséget - mondta Palkovics László az InfoRádiónak. Technológiai fejlődésre, technológiaváltásra van szükség, a minisztérium válasza pedig erre az innováció, amellyel alkalmazkodni lehet a megújult helyzethez.

"Tehát a minisztérium

a gazdaságirányítástól kezdődően az innováción, a szakképzésen át, a nagy állami rendszerekben való lehetőségteremtésen és a finanszírozáson keresztül mindennel foglalkozik"

- hangsúlyozta Palkovics László.

A Pénzügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közötti együttműködés nagyon szoros, s nincs benne alá-felé rendeltségi viszony, mivel a kormányban egyező súlyú minisztériumok szerepelnek - mondta a tárcavezető. "Az viszont feltétel, hogy a minisztériumok együttműködjenek egymással. Én személyesen Varga miniszter úrra működöm együtt, és a két minisztérium kollégái is mindent megtesznek azért, hogy az együttműködés jó legyen" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a többi minisztériummal való együttműködés, például az oktatás, képzés területén az EMMI-vel való közös munka szintén ugyanilyen fontos.

Palkovics László azt is elmondta, hogy Varga Mihállyal együtt fog szerepelni a következő üléstől a Versenyképességi Tanácsban.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×