INFORÁDIÓ 
2019. március 26. kedd
Emánuel

otp

csányi sándor

osztalék

eredmény

Budapest, 2018. március 2. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport 2017-es eredményeit bemutató sajtóbeszélgetésen 2018. március 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Csányi Sándor: több bankot vásárol a térségben az OTP

InfoRádió

Mintegy 61,3 milliárd forint osztalékot fizet az OTP, ami részvényenként 219 forint. A pénzintézet tavaly az elemzői és a saját várakozásokat is meghaladó eredményt ért el - mondta a bank közgyűlése után Csányi Sándor elnök-vezérigazgató. Az InfoRádióban arról is beszélt, hogy a már megkezdett szerb és horvát akvizíciók után az idei év is intenzív lehet az akvizíciók szempontjából.

"Az eredményünk 38 százalékkal nőtt, de a jövőre nézve fontosabb, hogy a teljesítő hitelállományunk, tehát ahol az adósok fizetik is a hiteleiket, több mint 25 százalékkal nőtt az elmúlt időszakban. Jelentős állománynövekedés a lakossági és a vállalati hiteleknél is érezhető" - mondta az InfoRádióban Csányi Sándor, és hozzátette,

az OTP esetében 2017 volt az első év, amikor a jelzáloghitel-állomány is növekedett.

A folyósítás korábban is emelkedett, de annyi volt a visszafizetés, hogy az állományok emiatt nem nőttek. Most már két százalékkal emelkedett, miközben OTP nélkül a jelzáloghitel-állomány még három százalékkal csökkent a bankszektorban.

"Jók az új termékek, például minden második CSOK-hitelt az OTP folyósít, de minden területen tudtunk növekedni, és eközben a kockázati költségeink jelentősen csökkentek. A nem teljesítő hitelállomány aránya is tíz százalék alá esett a korábbi magas szintről" - magyarázta az elnök-vezérigazgató.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy minden tekintetben intenzív évnek néznek elébe. Organikus növekedésre számítanak a hitel- és a betétállományok területén.

"Továbbra sem tettünk le arról, hogy gazdaságilag stabil országban, ahol ráadásul már jelen is vagyunk, ha olyan befektetési célpontot találunk, akkor akvirálunk, és úgy tűnik, hogy találtunk és találni fogunk.

A terveim szerint az OTP 2018-ban és 2019-ben a térségben több bankot vásárol meg"

- jelentette ki Csányi Sándor, és jelezte, azt reméli, hogy a nyár közepén már be tudnak jelenteni konkrét akvizíciót, illetve a következő időszakra vonatkozó tervet.

Nyitókép: Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Csányi Sándor: több bankot vásárol a térségben az OTP
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018