eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

94 milliárd forint osztalékfizetésről döntöttek a MOL éves közgyűlésén

A MOL Nyrt. csütörtökön megtartotta éves közgyűlését. A részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság jelentését a 2017. évi pénzügyi teljesítményről, valamint a konszolidált pénzügyi beszámolókat. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 2017-es üzleti évre vonatkozó beszámolóját és újraválasztotta tagjait.

A részvényesek közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 94 milliárd forintos osztalékfizetési javaslatát, amely jelentősen megemelkedett az előző évhez képest. Az egy részvényre jutó osztalék (DPS) 9 százalékkal, 85 forintra emelkedett a tavalyi 78.125 forintról - olvasható a vállalat közleményében.

Ez azt jelenti, hogy a MOL tovább folytatja a fokozatos osztaléknövelés politikáját, amelyet tavaly kezdett el. Továbbá a részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság azon javaslatát is, miszerint a társaság rendkívüli osztalék formájában ossza meg részvényeseivel a 2017-es eredeti terveket meghaladó szabad cash flow-t, amely az alaposztalék 50%-a, részvényenként 42,5 forint. Eszerint a részvényesek részvényenként 127,5 forint teljes osztalék kifizetését fogadták el a 2017-es üzleti évre vonatkozóan.

A közgyűlés újraválasztotta Hernádi Zsoltot, mint Igazgatósági tagot. Hernádi Zsolt 1999-től tagja a MOL igazgatóságának, 2001 óta pedig elnök-vezérigazgatóként vezeti a társaságot, és irányítása alatt fejlődött a térség meghatározó vállalatává a MOL-csoport. A Felügyelő Bizottság tagjává választották Áldott Zoltánt és Prof. Dr. Lánczi Andrást. A részvényesek jóváhagyták továbbá, hogy Szabó Csaba a munkavállalók képviselőiként bekerüljön a Felügyelő Bizottságba.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „Köszönöm a részvényeseink részvételét a közgyűlésen és azt, hogy elfogadták az Igazgatóság előterjesztéseit. Megtiszteltetés számomra, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem a vállalatcsoport irányítására. 2017 több szempontból is eredményes évnek számított, keményen dolgoztunk azon a stratégiai átalakuláson, amely jó alapot teremt számunkra a fosszilis üzemanyagok korát követően is, miközben kiemelkedő pénzügyi és működési eredményeket értünk el. Erős pénzügyi hátterünk lehetővé teszi, hogy 2018-ban is folytassuk a társaság átalakítását, és hogy tovább növeltük a részvényeseinknek fizetendő osztalékot.”

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×