eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vásárlás Erzsébet-utalvány Plusz kártyával egy belvárosi élelmiszerüzletben 2016. december 9-én.  A kártya kibocsátója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az elektronikus kártyán kezelhető az étkezési, az ajándék, az iskolai, a kultúra valamint a sport utalvány is.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nagyon erős forgalom várható húsvét előtt és szombaton

Rendkívül erős forgalmú nap lehet nagycsütörtök és nagyszombat, mivel három olyan nap is lesz a húsvéti ünnepek idején, amikor a legtöbb bolt zárva tart - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György az InfoRádióban elmondta: a húsvéthoz fűződően akár 100 milliárd forinttal is megugorhat a kiskereskedelmi forgalom.

Kezdődik a húsvéti bevásárlási szezon: nem árt észben tartani, hogy az ünnepek idején 3 olyan nap is lesz, amikor a legtöbb bolt zárva tart.

  • 2018. március 30. péntek (nagypéntek): az üzletek zárva lesznek
  • 2018. március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő nyitva tartás
  • 2018. március 1. húsvét vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  • 2018. március 2. húsvét hétfő: az üzletek zárva lesznek
A húsvéti ünnepi nyitva tartás legfontosabb változása, hogy nagypénteken (30-án) az üzletek zárva lesznek, hiszen ez már munkaszüneti nap.

Ez azt jelenti, hogy ezen a napon a virágbolt, benzinkút, édességbolt, vagy a non-stop kis üzletek kivételével minden más bolt köteles bezárni. Kizárólag olyan kis üzletek lehetnek nyitva, ahol nem alkalmazott, hanem maga a tulajdonos áll a pult mögött - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. A szórakozóhelyek, vendéglátó helyek, és a mozik a szokásos rendnek megfelelően fogadják a vendégeket.

Az ünnepeket megelőző napokon, valamint szombaton a szokásosnál nagyobb tömegre lehet számítani a boltokban, ugyanígy szombaton is

- hangsúlyozta Vámos György.

Már egy hete nagyon erős forgalomról számolnak be a boltok, hiszen a vásárlók előre felkészültek, és amit lehetett, korábban megvásárolnak.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint nagyobb húsvéti forgalom várható a tavalyinál az idén. Az élelmiszer vásárlók túlléphetik az 50 milliárd forintot, az iparcikekknél ugyancsak 50 milliárd forinttal nőhet a forgalom.

A teljes kiskereskedelmi forgalom így 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költéshez képest

- fejtette ki az OKSZ főtitkára.

A húsvéti időszakban tehát fellendül a forgalom, de ez köszönhető a jó időhöz kapcsolódó nagyobb költekezésnek is. A vásárlók változatlanul a sonkákat, a tojást, a kalácsokat és a csokoládé figurákat keresik leginkább, a minőségi termékek iránt egyre nagyobb az igény - derül ki az MTI által készített körképből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×