eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Érd 42 milliárd forintot már megkapott

A Modern városok programban Érd rendelkezésére álló 70 milliárd forintból már 42 milliárd a városba került - mondta a térség országgyűlési képviselője szerdán érdi sajtótájékoztatóján, amelyet közösen tartott a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterrel és Érd polgármesterével.

Aradszki András (Fidesz-KDNP) a beruházások közül a közintézmények színvonalának emelését, az iskolák, óvodák és egészségügyi létesítmények fejlesztését emelte ki.
    

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármester úgy fogalmazott, hogy a Modern városok programban érintett települések közül a források felhasználása tekintetében Érd áll az első helyen. Az utak burkolását nevezte a város legégetőbb gondjának, a 300 kilométert érintő beruházás költsége 50-60 milliárd forint.
    

Mivel Érd a központi régióban található, az ottani beruházások a magyar költségvetés támogatásával valósulnak meg, tehát "nem igaz az, hogy az országban csak az Európai Unió forrásaiból történnek fejlesztések" - mondta Kósa Lajos miniszter.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×