eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma

Több százezer dollárba is kerülhet egy virtuális cica – gazdasági lapszemle

A Magyar Nemzet a magyar hospice-szolgáltatásról közölt összeállítást. A Magyar Idők szerint kutyaszállítókat venne az adóhivatal. A Portfolio a CryptoKitties nevű applikáció világába kalauzol.

A Magyar Nemzet a hospice-szolgáltatásokról közöl összeállítást. Hatezer körül volt a hospice-ban gondozottak száma, miközben 33 ezernél is többen vesztették életüket daganat miatt. A hazai hospice-ok állandó anyagi nehézségekkel küzdenek, pedig egyre többeknek van szüksége ilyen segítségre; 2016-ban már 5927 beteget láttak el, és összesen 175 810 napot töltöttek az érintettek ilyen osztályon vagy intézményben. A gondokat fokozta a szakdolgozói béremelés, amit csak az állam alkalmazásában dolgozók kaptak meg.

A Magyar Idők szerint majdnem egy tucat új kutyaszállítót venne az adóhivatal, a járművek a NAV kutyás pénzügyőreihez kerülnek majd. A hatóság szolgálati négylábúi az egyenruhások otthonában élnek, a kutyavezetők a speciális autókkal viszik az állatokat munkába, bevetésre, de akár orvoshoz is. Az ebek közreműködése egyébként meglehetősen fontos, a szolgálati kutyák évről évre százmilliós értékben szagolnak ki illegális cigarettát és drogot.

A Portfolio visszautazva az időben, azt kérdezi: emlékeznek még a tamagotchira? Vagy a beanie babies nevű őrületre, amely a 90-es években tombolt és gyakorlatilag egy zörgős babokkal kitömött plüssállatka volt? Nos, valahol ennek keresztezéseként jött létre még tavaly év vége fele a CryptoKitties nevű applikáció, ahol lényegében cuki, fura kis cicákat lehet tenyészteni, nevelgetni, illetve adni-venni egymás között. Méghozzá nem is olyan olcsón: voltak olyan macskák, amelyek több százezer dolláros áron cseréltek gazdát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×