eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így növelhető a nyugdíj összege – lapszemle

A Portfolio a Posta munkaerőhiányáról és a dolgozók bérfejlesztéséről ír. A Napi.hu a nyugdíj mellett dolgozó vállalkozók kereseti lehetőségeiről készített összeállítást. A szülők nyolc év alatt nagyjából 1900 milliárd forinthoz jutnak a gyermekek után járó adó- és járulékkedvezmények révén – írja a Magyar Idők.

A Portfolio írása szerint 2017 első három negyedévében 743 fős, leginkább a logisztikai területet érintő munkahiánnyal küzdött a Posta – ez derült ki Fónagy János államtitkár képviselői kérdésre adott írásos válaszából. A tavaly februárban aláírt 3 éves bérfejlesztési megállapodás szerint összesen 32 százalékkal emelkednek a bérek a postánál, melyből tavaly átlagosan 14 százalékos emelés valósult meg.

A Napi.hu összeállítást készített a nyugdíj mellett dolgozó vállalkozók kereseti lehetőségeiről, amelyből kiderül: aki tovább dolgozik, az további járulékfizetésével is növelheti későbbi nyugdíja összegét, alacsony kereset esetén azonban csökkentheti azt.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: a szülők nyolc év alatt nagyjából 1900 milliárd forinthoz jutnak a gyermekek után járó adó- és járulékkedvezmények révén. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak elmondta: a legnagyobb összeggel – mintegy 320 milliárddal – az idén számolhat a legális munkát végző 1,1 millió érintett magánszemély.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×