INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

munka

foglalkoztatottság

felmondás

Ennyi magyar nem dolgozott soha a statiksztika szerint

Infostart

A munkanélküliségi ráta 3,8 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy közel járunk a teljes foglalkoztatáshoz. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki dolgozik.

Rendszertől függetlenül mindig lesz egy olyan munkaképes korú csoport, amelyik különböző okokból nem lép be a munkaerőpiacra. Számukat a magyar gazdaság méretét figyelembe véve 100-150 ezer főre teszik. Ők azok, akik megfelelő tudás, szocializáció hiányában nem képesek tartósan elvégezni a munkafolyamatot.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap publikált jelentéséből az is kiderül, hogy tavaly július és szeptember között a KSH 36.600 embert tartott nyilván, akik „soha nem dolgoztak” - írta az mfor.hu. Visszanézve a korábbi negyedéves bontásokat, azt látjuk, hogy 28 és 41 ezer fő között mozgott a számuk – nyilván az adatfelvétel sajátosságai magyarázzák az ingadozást – de ezzel együtt elmondható, hogy 30-40 ezer magyar a statisztika szerint soha nem lépett be a munkaerőpiacra. (Az előző évtized végén még 60 ezer felett volt a számuk a hivatal kimutatása szerint.)

Az is kiderül továbbá, hogy a vizsgált időszakban 68.300 embernek mondtak fel a munkahelyén. Egy évvel korábban, január és március között még 118.500 fő szembesült ezzel a kellemetlen élethelyzettel.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018