eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Ennyi magyar nem dolgozott soha a statiksztika szerint

A munkanélküliségi ráta 3,8 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy közel járunk a teljes foglalkoztatáshoz. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki dolgozik.

Rendszertől függetlenül mindig lesz egy olyan munkaképes korú csoport, amelyik különböző okokból nem lép be a munkaerőpiacra. Számukat a magyar gazdaság méretét figyelembe véve 100-150 ezer főre teszik. Ők azok, akik megfelelő tudás, szocializáció hiányában nem képesek tartósan elvégezni a munkafolyamatot.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap publikált jelentéséből az is kiderül, hogy tavaly július és szeptember között a KSH 36.600 embert tartott nyilván, akik „soha nem dolgoztak” - írta az mfor.hu. Visszanézve a korábbi negyedéves bontásokat, azt látjuk, hogy 28 és 41 ezer fő között mozgott a számuk – nyilván az adatfelvétel sajátosságai magyarázzák az ingadozást – de ezzel együtt elmondható, hogy 30-40 ezer magyar a statisztika szerint soha nem lépett be a munkaerőpiacra. (Az előző évtized végén még 60 ezer felett volt a számuk a hivatal kimutatása szerint.)

Az is kiderül továbbá, hogy a vizsgált időszakban 68.300 embernek mondtak fel a munkahelyén. Egy évvel korábban, január és március között még 118.500 fő szembesült ezzel a kellemetlen élethelyzettel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×