eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Csaba László: újra kell gondolni az állami szerepvállalást

Csaba László: újra kell gondolni az állami szerepvállalást

Csaba László közgazdász egy kormányzati program keretében évi 1 százalékkal csökkentené az állami kiadásokat, hogy több pénz maradjon a fejlesztésekre az üzleti szférában.

Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: jelenleg olyan adócsökkentés zajlik, hogy amit az egyik ágon otthagynak, a másik oldalon beszedik.

A közgazdász szerint

a szabályozórendszer újragondolásával, a megtakarított pénzből kisebb és nagyobb cégek is jelentős fejlesztést tudnának végrehajtani.

Nemcsak azok a vállalatok, amelyeknek az átalányadózás miatt nagyon kevés közterhet kell viselniük. 

Az egyetemi tanár szerint évente egy százalékkal lehetett volna kisebb az állam, és akkor most karcsúbb és teljesítőképesebb lenne.

"Ez nem egy forradalmi jellegű változás. Az államból nagyon sokan élnek, a közigazgatás mellett a magángazdaságban is" 

- mondta Csaba László.

A közgazdász  úgy vélte, a csökkentés egy többéves kormányzati program keretében kivitelezhető lenne, anélkül, hogy az állam működése veszélybe kerülne. 

Az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy a jövőben

nemcsak a határvédelemre kell több pénzt fordítani, hanem a válságövezetekben is be kell fektetni,

hogy ott tartsák az embereket.

Csaba László közgazdász szerint határozott lépéseket kell tenni a kormányok megerősítése és a foglalkoztatási lehetőségek megteremtése érdekében a Közel-Keleten és Afrikában is, ami nincs ingyen, és az Európai Unió ezt csak korlátozott mértékben tudja támogatni. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×