eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rekordot hozhattak az ünnepek

Rekordot hozhattak az ünnepek

A szilveszter mindig csúcsszezon hazai turizmusban, azonban a karácsonyi ünnepek alatt számos előfoglalás volt, aminek köszönhetően a tavalyi év rekordot dönthet.

A karácsonyi foglalások rekordot dönthettek az előző év végén a belföldi turizmusban: vidéken főleg a belföldi turisták töltötték fel a szállodákat, azonban számos országból is jöttek vendégek az ünnepek alatt – mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.

Nagyon sok osztrák, német és cseh vendég is szilveszterezett a nyugat-dunántúli és a balatoni szállodákban, valamint néhány nappal szilveszter előtt megérkeztek az orosz vendégek is,

akik hagyományosan sok vendégéjszakát töltenek el itthon – tette hozzá a szakember. 

A pontos számokat a KSH decemberi összesítéséből lehet majd megtudni: a szilveszter klasszikusan miden szállodában csúcsszezon – ez idén is így volt –, most a karácsonyi belföldi turizmus lehet az az időszak, amely a vendégéjszakák számát megemelheti.

Könnyid László szerint alapvetően a piac mozgatta az árakat – ez az jelenti, hogy kereslet alapján magasabb árakat tudtak érvényesíteni a szállodák. Budapest esetében kétszámú növekedésről lehet beszélni, amely főleg a külföldi vendégeknek köszönhető:

általában német, francia, brit, olasz, spanyol és izraeli vendégek szilvesztereztek a fővárosban.

Az orosz vendégek vidéken és Budapesten is megszálltak, a fővárosi vendégtátásra jellemző, hogy másfél, két és fél éjszakát töltenek el, azonban a szilveszter alatt ez átlagosan három, négy éjszaka volt a meghatározó – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×