eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Súlyos vádak érték az Ubert

Súlyos vádak érték az Ubert

Az Uber korábbi vezetése üzleti titkokat lopott, kémkedett a vetélytársak után, és szervezetten tüntette el illegális tevékenységének nyomait csakúgy, mint a cég könyvelésének dokumentumait – állítja a volt biztonsági főnök.

A brit Richard Jacobs idén áprilisig egy éven át volt a világcég biztonsági igazgatója, majd távozott, amikor kiderült, milyen módszerekkel dolgoznak vállalatánál – írja a Piac & Profit a Guardianre hivatkozva.

A vezetőnek az Uber és a Google között folyt perben tett vallomását most hozták nyilvánosságra. Az internetes óriásvállalat azzal azzal vádolja az Ubert, hogy ellopta a Waymo önjáró autóval kapcsolatos üzleti titkait.

A 37 oldalas vallomás szerint az Ubernél külön, titkos részleg irányította a vállalat törvénysértő tevékenységét. Emberei ott voltak szállodákban és konferencia-központokban, ahol a vetélytársak vezetői tanácskoztak, és lehallgatták, felvették a bizalmas megbeszéléseket.

A „stratégiai szolgálatok csoportjának” az is feladata volt, hogy üzleti szempontból fontos értesüléseket szerezzen politikusoktól, a területet felügyelő hatóságok vezetőitől és a konkurenciától.

Szerepeltek Uber-sofőrökként is, hogy felderítsék azokat a Facebook- és WhatsApp csoportokat, amelyek bírálták, támadták vállalkozásukat. A központban különleges hardverek és szoftverek szolgálták, hogy cselekedeteiknek ne maradjon követhető nyoma.

Miután Jacobs, még igazgatóként, a cég jogi főnökéhez fordult és feltárta ezeket a tevékenységeket, lefokozták – utóbb viszont alkut kerestek vele és 4,5 millió dollárt ajánlottak hallgatásáért. Az Uber volt biztonsági főnöke vádjaira eddig csak azzal reagált, hogy a vállalkozás új vezetése a tisztességes verseny útját választotta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×