eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Terjeszkedik az Opus-csoport

A Status MPE Magántőkealap részesedést szerez az IKO Holdingban, valamint megvásárolja a Visus Invest Vagyonkezelő Kft. 25,2 százalékos üzletrészét – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az Opus Global Nyrt. Az ügyletek eredményeként a tőzsdei társaság érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az IKO-csoport, és az Atmedia Kft. fölött is 17-17 százalékos befolyást szerez.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Status Capital kezelésében lévő Status MPE Magántőkealap megvásárolja a H-SK Reklám Kft. 17 százalékos, IKO Holdingban lévő üzletrészét. Az IKO-csoportot - azon belül 5 céget - tulajdonló és irányító holding többek között műsorgyártással, értékesítéssel és kábeltelevízió- disztribúcióval, illetve hírességek közvetítésével foglalkozó médiavállalkozás. Az IKO a TV2 cégcsoport stratégiai partnere és legnagyobb beszállítója. 

A mai bejelentés értelmében a Status Capital Magántőkealap 25,2 százalékos tulajdont szerzett a Visus Invest Kft.-ben is. A tranzakció célja a Visus résztulajdonában lévő, Magyarország legnagyobb televíziós reklámérékesítő társasága, az Atmedia Kft. fölötti 17 százalékos befolyás megszerzése volt. Az Atmedia értékesíti többek között az MTVA, a TV2-csoport, valamint számos tematikus gyermek-, sport-, szórakoztató-, film- és zenei- televíziós kereskedelmi csatorna reklámidejét. Az Atmedia tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 27,8 milliárd forintot, adózott eredménye pedig kevéssel több, mint 1,1 milliárd forint volt. 

A tulajdonszerzések a társaságokban elővásárlási joggal rendelkező tagok lemondó nyilatkozataival hatályosulnak. 

Az IKO-csoportban, valamint az Atmediában tulajdont szerző Status MPE Magántőkealap nyilvántartásba vételét idén júliusban kezdeményezte a Status Capital.A 6,5 milliárd forintos jegyzett tőkével működő Status MPE mellett kezelésébe tartozik a Status Energy Magántőkealap is. A Status Capital Zrt.-t 75 százalékban Mészáros Lőrinc, 25 százalékban pedig az Opus Global Nyrt. tulajdonolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×