eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nagy sikert ért el a Richter

A Richter és az Allergan gyógyszeripari vállalatok vizsgálatai szerint a cariprazine hatásosnak bizonyult a bipoláris depresszió egyik típusában szenvedő betegeknél, a sikeres klinikai vizsgálatok alapján az Allergan a tervek szerint 2018 második felében benyújtja a kiegészítő törzskönyvi kérelmet az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA) - közölte a Richter Gedeon Nyrt.

A Richter szerint a kérelem beadásától számítva 10 hónap múlva van reális esély arra, hogy a gyógyszer az új indikációra is megkapja a törzskönyvi engedélyt. A kérelem benyújtásához még szükség van a klinikai vizsgálatokról szóló végső jelentésre, amely elkészültével egyúttal egy nem jelentős mértékű, úgynevezett mérföldkő fizetés is megilleti a Richtert - mondta el Beke Zsuzsa, a vállalat PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója az MTI-nek.

A Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett, cariprazine hatóanyagú gyógyszer 2016 márciusában került forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban, skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére. A termék értékesítési jogait az Egyesült Államokban, valamint Kanadában is az Allergan birtokolja.

A tájékoztatás szerint ez a második, cariprazine-nal végzett sikeres, törzskönyvezés alapjául szolgáló vizsgálat ebben a klinikai vizsgálati alkalmazásban.

A vizsgálat pozitív eredménye jelentős mérföldkő, ami elvezethet oda, hogy ez a kezelési lehetőség a bipoláris depresszióban szenvedő betegek számára elérhetővé váljon, tovább szélesítve ezzel a termék terápiás alkalmazását - idézi a közlemény Greiner Istvánt, a Richter kutatási igazgatóját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×