eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az ausztriai gázrobbanás legújabb fejleményei

Már kedd éjjelre helyreállították a Magyarország, Olaszország és Németország felé tartó vezetékeket.

Helyreállították az Magyarország, Olaszország és Németország felé tartó vezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, amelyen robbanás történt - közölte honlapján a Gas Connect Austria, az osztrák földgázszállító hálózat üzemeltetője.

Az OMW osztrák kőolaj- és gázipari vállalat korábbi becslése még abból indult ki, hogy az alsó-ausztriai létesítményben a helyreállítási munkák napokig tartanak majd. A történteket követően a Weiden an der March település Baumgarten nevű részén található földgázelosztó terminált leállították.

A vezetékek újbóli üzembe helyezéséről a tűzoltóság és a rendőrség alapos szakértői vizsgálatát követően határozott a vállalat.

A keddi robbanásban, amelynek okát még vizsgálják, egy ember meghalt, 21-en megsérültek. Úgy tudni, a sérültek között külföldi állampolgárok is vannak hat országból.

A baumgarteni terminál a legnagyobb földgázelosztó Ausztriában. Oroszországból, Norvégiából és más országokból érkezik ide a földgáz, amelyet a terminálról szállítanak tovább Ausztrián belül, valamint Magyarországra, Horvátországba, Szlovéniába, Franciaországba, Olaszországba és Németországba. Innen indul ki több gázvezeték is: a transz-ausztriai TAG, a nyugat-ausztriai WAG és a magyar-osztrák HAG. A Nyugat-Európába irányuló orosz földgáz-szállítmányok mintegy harmadának célba juttatását a baumgarteni terminálon keresztül bonyolítják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×