eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Átalakítják a CSOK-ot

Átalakítják a CSOK-ot

A kormány sikeresnek tartja a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, a benyújtott kérelmek száma meghaladta az 50 ezret, az ebben érintett támogatási összeg meghaladta a 136 milliárd forintot az idei első hat hónapban.

A Világgazdaság kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterlenöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, már zajlik a CSOK teljes körű felülvizsgálata, jelenleg a szakmai egyeztetések folynak arról, milyen területeken kell hozzányúlni a rendszerhez annak érdekében, hogy a családpolitikai kedvezmény még szélesebb kör számára elérhetővé váljon, illetve a CSOK továbbra is elláthassa gazdaságélénkítő szerepét.

Ennek kapcsán vizsgálják

  • a kedvezményes, 5 százalékos áfa-kulcs igénybevételének 2019 utáni időszakra szóló meghosszabbítását de azt is, hogy
  • eltöröljék-e a CSOK igénylésénél a 40 éves korhatárt.

A szakmai vélemények összegzése, azok hatásainak egymással való összevetése után alakul majd ki az a reformcsomag, amelyről a kormány a későbbiekben dönthet – jelezte ahz NGM államtitkára.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 07:13
×
×
×
×