INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

óvoda

bölcsőde

adómentes

támogatás

munkáltató

munkavállaló

Kérjen óvodai támogatást a cégétől!

Kérjen óvodai támogatást a cégétől!

InfoRádió

Bár vannak, akik még a nyári szabadságukat töltik, sok szülő elgondolkozik azon, ha ha ismét dolgozni kezd, milyen arányban áll majd egymással a megszerzett jövedelem és a gyermek nappali elhelyezésének költsége. A WTS Klient adómenedzsere az InfoRádióban elmondta, van olyan munkáltatói juttatás, ami segíthet. A témáról bővebben az InfoRádió Vállalatok és Piacok című műsorában hallhatnak csütörtök este 19 órától.

A bölcsődei szolgáltatások adómentes támogatása már évek óta szerepel a személyijövedelemadó-törvényben – mondta a WTS Klient adómenedzsere. Cseri Zoltán kiemelte, 2017. január 1-jétől a törvény kibővítette az adómentesen nyújtható szolgáltatások körét: már az óvodai szolgáltatások, illetve ellátás díját is adómentesen nyújthatja a munkáltató.

„Ezek a támogatási formák az állami és a vállalkozások által fenntartott bölcsődék és óvodák esetében is igénybe vehetőek.”

A jogszabály szerint adómentesen támogatható a bölcsődei és óvodai szolgáltatás és ellátás, ami azt jelenti a felvigyázásra és az étkezésre is igénybe vehető ez a támogatás, amelynek limitje sincs – magyarázta Cseri Zoltán.

„Ha a munkáltató úgy dönt, szeretné ilyen módon támogatni a munkavállalóit, azt is eldöntheti, hogy a bölcsődei, óvodai szolgáltatásoknak és ellátásoknak teljes összegét vagy csak egy részét finanszírozza.”

A munkavállalóknak ez egyértelműen nagy segítség, a munkáltatóknak pedig kiadás, de olyan, amit a vállalkozás érdekében felmerülő költségként el lehet számolni és további adó- és járulékvonzata nincs – mondta a WTS Klient adómenedzsere.

Kapcsolódó hang

Kérjen óvodai támogatást a cégétől!
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018