eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kína becsomagol a magyaroknak is

Kína becsomagol a magyaroknak is

Tavaly 12 százalékkal nőtt a csomagküldemények száma a Magyar Postánál és idén is hasonló emelkedést várnak - mondta a társaság vezérigazgató-helyettese. Majtényi Kálmán megjegyezte: nem mindegy, hogy csomagként, vagy levélküldeményként érkezik a megrendelt termék, utóbbi ugyanis hosszabb ideig utazik.

Kína becsomagol a magyaroknak is

„2016-ban közel 18 millió csomagot kezelt a Magyar Posta, ami több mint 12 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest, erre az évre is hasonló növekedési ütemet várnak - mondta a társaság vezérigazgató-helyettese. Majtényi Kálmán hozzátette, többmilliós a külföldre induló csomagok nagyságrendje, de az onnan érkezők mennyisége még nagyobb, meghaladja a tízmilliót.

Csomag vagy levél?

A Magyar Posta vezérigazgató-helyettese kiemelte, jellemző, hogy az ügyfelek nem tudatosítják, hogy csomagként vagy levélként érkezik-e meg a megrendelt termék.

 „Sokszor tapasztaljuk, hogy nemzetközi, főleg távol-keleti webáruházak az árakkal igyekeznek ügyfeleiket megfogni, próbálják a szállítási költségeiket is minimalizálni. A nemzetközi postai világban

a levélküldemények lényeges olcsóbb, de alacsonyabb minőségű szolgáltatási szintet jelentenek.”

Kína becsomagol a magyaroknak is

Egy mobiltelefon-alkatrész vagy pendrive levélként is megérkezik, csak lényegesen később és kevesebb nyomonkövetési információval, mint ha csomagként adták volna fel – mondta Majtényi Kálmán.

A posta vezérigazgató-helyettese azt is elmondta, külföldön milyen súlyhatárai vannak a levélküldeményeknek.

"Itthon félkilónál nehezebb terméket nem lehet levélként feladni, külföldön 2,5 kilogramm a limit, de nem is a súly, hanem a kiterjedés miatt. 20-30 centi dimenziójú kockákat kell elképzelni, amelyek nyilvánvalóan nem kézbesíthetőek levélszekrényben."

Egy csomagszolgáltatás tehát lényegesen kedvezőbb időbeli és nyomonkövetési információkkal rendelkezik - foglalta össze a vezérigazgató-helyettes. Majtényi Kálmán jelezte, egy csomag Európában 2-4 munkanap alatt ér célba. Levelek esetén, függően attól, hogy elsőbbségin vagy normál módon adták fel, 8-12 munkanap is lehet. Tengerentúli viszonylatban természetesen nagyobbak a számok – tette hozzá a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese.

„Csomag esetén 8-10 munkanap, levélküldemény esetén a Távol-Keletről akár egy hónap vagy extrém esetben még ennél több idő is lehet az átfutás.”

Majtényi Kálmán elmondta, a legtöbb csomag most már Távol-Keletről érkezik,

a legnagyobb beküldő Kína.

Az érkező csomagok 30 százaléka innen érkezik, többnyire levélküldeményként. Jelentős küldő még Hollandia és Németország is. Kifelé a szomszédos országokon – Románia, Szlovákia, Ausztria - túl Nagy-Britannia és Németország fontos célország – jelezte a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×