eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újításon töri a fejét a Lufthansa

A Lufthansa aktívan érdeklődik a hyperloop szállítási technológia alkalmazása iránt a német Bild am Sonntag lap beszámolója szerint.

"A hyperloop fontos új technológiai fejlesztés és foglalkozunk vele" - erősítette meg a dpa hírügynökségnek a Bild am Sonntag lap beszámolóját a Lufthansa szóvivője. Megtörténtek az első egyeztetések a Hyperloop Transport Technologies (HTT) céggel, de stratégiai együttműködés nem jött létre - mondta.

A HTT és konkurense, a Hyperloop One a Tesla vezérigazgatója Elon Musk ötlete alapján olyan csőpostához hasonlítható szállítási technológia kifejlesztésén dolgozik, amelyik vákuumos csővezetékben óránként 1200 kilométeres sebességgel teszi lehetővé utasok és teheráru szállítását.

A Bild am Sonntag cikke alapján a Lufthansa számításai szerint a München-Hamburg, Berlin-Düsseldorf és Köln-Berlin útvonalakon lehetne hyperloop összeköttetéssel gazdaságosan kiváltani a légi járatokat. A Lufthansa szóvivője a lap cikkének ezt az állítását nem kommentálta a dpa hírügynökségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×