eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fejenként kétmillióval tőzsdézhetnek magyar diákok

Fejenként kétmillióval tőzsdézhetnek magyar diákok

Kapnak 2 millió forintot és 20 napot arra, hogy minél több pénzt keressenek - virtuális játék a BÉT-től.

Pénzügyi és befektetői tudatosságot fejlesztő online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak Részvényfutam néven a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány - közölte a BÉT.

A 14. életévüket betöltött, 9-12. osztályos középiskolások és tanáraik csütörtöktől regisztrálhatnak a BÉT honlapján a négy héten keresztül tartó, 2 millió forintos virtuális tőkével induló, összesen 20 kereskedési napos online tőzsdejátékra.

Minél korábban le kell rakni az alapokat, hiszen a fiatalon megszilárdított pénzügyi tudás stabil hátteret ad egy későbbi, megfelelő pénzügyi döntés meghozatalához - fejtette ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a közleményben.

Az első 10 helyezést elért diák és felkészítő tanáraik egy egész napos programot nyernek: a gazdaságtörténeti sétán a tőzsdére is ellátogatnak.

A legértékesebb portfóliót elérő tanuló 500 ezer forintot nyerhet iskolájának, a szintén értékes portfóliót felépítő versenyzők pedig összesen 225 ezer forint értékben könyvvásárlási utalványokat nyerhetnek. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a legjobban szereplő iskolák, diákjaik és tanáraik számára.

A heti kvíz jó válaszadói között minden héten 50 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt sorsolnak ki - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×