eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla

Tárgyal a kormány az Opellel és új tulajdonosával

A magyar kormány párbeszédet kezdeményez az Opel német autógyártó társasággal és új tulajdonosával, a francia PSA csoporttal annak érdekében, hogy fenntartsák és tovább bővítsék magyarországi kapacitásukat, a szentgotthárdi gyárat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Opel vezetőivel a társaság rüsselsheimi központjában folytatott megbeszélése után.

A miniszter kiemelte, hogy folyamatos konzultációra lesz szükség a kormány és az új tulajdonosok között, és erre

"teljes nyitottság és készség" mutatkozik az Opel részéről.

A versenyképességet növelő adócsökkentések és intézkedések, valamint a műszaki képzés fejlesztése segítséget nyújt ahhoz, hogy az Opel számára Magyarország továbbra is versenyképes termelési bázis legyen - tette hozzá Szijjártó Péter.

A szentgotthárdi üzem az Opel legnagyobb európai motorgyára, ahol tavaly rekordot jelentő 630 ezer motort állítottak elő, és a társaságnak rendkívül pozitív tapasztalatai vannak Magyarországról - húzta alá a miniszter, felidézve, hogy az első Opel Astra 25 éve gördült le a gyártósorokról.

Az Opelt a francia PSA konszern veszi meg 2,2 milliárd euróért a General Motorstól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×